АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Бойко Борисов: Парите за стадионите ще бъдат възстановени от държавата, когато се върнем в управлението

Бойко Борисов дойде в Пловдив днес, за да подкрепи предложението за отпускане на близо 5,7 милиона лева от общинския бюджет за допълнителни дейности по изграждането на стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив”. Лидерът на ГЕРБ и водач на листата на партията в града се срещна с представители на двата отбора и техни фенове, с общински съветници и част от актива на партията в хотел „Империал”. Общински съвет трябва да гласува утре включването на въпросните средства в Бюджет 2022.

Парите, които ще похарчи общината за двете съоръжения да бъдат възстановени целево от държавата, когато ГЕРБ се върне в управлението, обеща Борисов. Той припомни, че по време на  последното правителство на ГЕРБ от държавния бюджет бяха отпуснати средства в огромен размер за двата стадиона.

Напомни и за днешното събрание на избор на президент на БФС. Заяви, че ще работи с този, който представи пълна програма за развитието на детските спортни клубове- от обувките до влизането в националния отбор.

Бойко Борисов коментира още изборите, цената на тока, инфлацията.

Очаквайте подробности

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Г-н Борисов, българският народ не се състои само от футболни запалянковци! С тези милиони може да се построи някоя детска градина. Нека футболните клубове сами да се грижат за стадионите си! Стига сте раздавали общите пари на когото ви хрумне!

  2. Борисов,ти така ли мислиш чесно да спечелиш избори?По този начин манипулираш пловдивчани..„пари ще има от общината като се върна на власт”.Ти кратуне знаеш ли колко по-важни неща има за оправяне в града?Колко години стадион Ботев си стои така?(нали ти беше на власт)..Колко от парите за стадиона си прибрахте с Тотев?Айде спри се вече,народа прогледна и ти не си желан

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина