АктуалноГрадътНовини

Няма яснота дали и докъде ще стигнат парите за стадион Ботев (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кметът Здравко Димитров направи инспекция по напредъка на Колежа

Не се знае дали ще стигнат и до каква фаза на строителството отпуснатите средства за строежа на стадион „Христо Ботев“. Това стана ясно на днешната инспекция на кмета Здравко Димитров на съоръжението, където той провери напредъка на строителите.

Тепърва ще се мисли, ако са нужни допълнителни средства за довършването му, и откъде ще се търсят те. Към момента е почти сигурно, че сумата, която е заложена по сега действащата поръчка от общината няма да стигне за цялостния проект. Почти сигурно е, че няма как да се постави цялата козирка, като това поставя под въпрос и осветлението, което трябва да се монтира върху нейната конструкция. Липсата на осветление е сериозна пречка пред лицензирането на стадиона дори за българското първенство. Съпътстващите пространства под трибуните също ще са довършени само на груб строеж.

Въпреки неяснотите, строителството напредва. Преди няколко дни бе излят част от бетона за северната трибуна, като предстои, вероятно в близките дни, да се довърши т.нар. „пързалка“. След това ще се изграждат един по един и редовете на трибуната. Расте и централната трибуна, като поетапно се изливат колоните и плочите, а вероятно в следващите седмици и тя ще придобие по-ясен вид също с оформяне на същинската трибуна.

Уверенията от строителите при подписването на договора за строеж преди няколко месеца бе, че стадионът може да е готов във вид за футболни срещи до края на календарната година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина