АктуалноВластГрадътНовиниОбщина Пловдив

Ново предложение за стадионите ще гледат съветниците на Пловдив

„Проблемът ви г-н Димитров е, че имате много приятели и трябва да угодите на всички тях“, обърна се към кмета независимият общински съветник Георги Величков.

Преди началото на днешната общинска сесия, кметът Здравко Димитров заяви, че е оттеглил предложение си за дофинансирне на ст. „Христо Ботев“ с 22, 5 млн. лв. Той допълни, че ще се съобрази с предложение по въпроса на групата на ПП ГЕРБ.

По думите му пред радио Пловдив снощи групата е имала заседание , на което е решила да предложи да има финансиране“и за едните и за другите“. 

Тази година трябва да им осигурим по 5 милиона и за едните и за другите. И разсрочено до 2024 година. Общо сумата ще е около 30 и няколко милиона“.

Общински съвет под блокада на фенове

По време на обсъждането на дневния ред съветникът Георги Величков от „Ние гражданите“ поиска да бъдат изслушани допуснатите на заседанието привърженици на двата отбора. Той отправи още две предложения за изтегляне на точки от дневния ред.

Предложи вносителя да изтегли т. 9: „Бившият ресторант „Марбея“ на Гребната да отпадне. Предлагате да го отдадем – подарим срещу 240 лева. Обект, от който общината печелеше над 5000 лева за наем?!“ Той припомни, че м. г. „един зам.-кмет предложи да го дадем за 50 лева“.

„Днес пак ни предлагате скандална стойност. Защо е това навиране го подарим? То говори, че пак обслужваме нечии интерес. Дайте адекватна, а не приятелска цена!“ – призова Величков.

Той поиска да се изтегли и предложението за отдаване на площите пред болница Пълмед.

„Пак правим глупости и приятелски точки. Вече няколко пъти става ясно кой е приятел със собственика на болницата. Правих нееднократно предложение този паркинг да се изгради от общинската администрация и вие ни поднасяте пак от същото. Тази точка е в ущърб на пловдивчани.

Г-н Димитров, ако някой трябва да ви иска оставката, то това е вашия морал. Не Бойко Борисов, който се явява спасителя, а вие изкупителна жертва…

Може би направихте изключително много грешки и направихте много подаръци, време е да си подадете оставката. Проблемът ви г-н Димитров е, че имате много приятели и трябва да угодите на всички тях.“ – заключи Георги Величков.

Градоначалникът взе думата, за да му отговори и заяви, че Величков или не разбира материята, или въвежда умишлено в заблуждение.

„Първо, този паркинг не се подарява, а се строи в улична регулация. Ресторантът не е подарък, а се дава на търг. Ако познавахте законодателството, може да кажете тук в залата друга цена като се гледа точката. Знаете ли го това? Гледате ме неразбиращо…

И единият и другият обект са на търг. Нищо не се дава. Всеки може да се яви и да го спечели“, отсече Здравко Димитров.

След гласуване, съветниците не приеха предложенията на Величков за изтегляне на точките.

По предложение на вносителя зам.-кмета Анести Тимчев с писмо бе извадена от дневния ред т. 26, която касае обявяване на конкурс за управител на МЦ Св. Панталеймон. Бе зобавена и извънредна точка от председателския съвет за избор на представител за Мрежата „Изграждаме Европа“ към ЕК.

Местният парламент почете жертвите на земетресението в Турция и Сирия

 

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

 1. 1.Самото заплашително и застрашително поведение и присъствие със изразени ЗАКАНИ („ще видим кой как ще гласува!“) от глутницата алчни частници професионални „фенове“ съставлява ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

  2.НАКАЗАНИЕТО за всякое престъпление е задължително даже и в Пловдив!

  3.Пряко задължение на СелСъвета е да поддържа в изрядно състояние единствения обществен -не Частен!- традиционен добър стар познат

  ГРАДСКИ СТАДИОН „ПЛОВДИВ“

  4.Ако не 30 милиона за СТАДИОН ПЛОВДИВ. то хайде, в атмосферата на истерии и бунтове и тормоз от алчни частници терористи (ОПГрупа престъпници наброява не повече от 2,000 четници!) то справедливо щеше да бъде по 1/3 =по 10 милиона= за Стадион „ПЛОВДИВ“ със кортовете и за по двете частни игрища.

  5.“Спортна инфраструктура“ не може да изключва ГОЛФ КУРС за населението на мястото на пресушения и хигиенизиран жабуняк „ГРЕБЕН“ (частен!) с който да прекратим расовото комаровъдство в Града и пръскането с вредни отровни ИНСЕКТициди по бебешките колички -доколкото останаха такива…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина