Актуално

Кой е инж. Тошо Пашов?

И какви са неговите приоритети в работата

Инжeнер Тошо Пашов официално е назначен като зам.-кмет с ресор „Строителство, устройство на територията и общинска собственост“ на Пловдив. При встъпването му в длъжност днес той очерта, че сред първите му приоритети е решаването на най-невралгичните въпроси в сферата на строителството и трафика в града, като Пробивът под Централна гара, реконструкцията на Бетонния мост и закъсалите ремонти, който правят тапи в града.

Както ви съобщихме по-рано днес Проектът за реконструкция на Бетонния мост чака одобрение в Общината.

Кой е инж. Тошо Пашов?

Безспорен специалист с дългогодишен опит както в частния сектор, така и в администрацията.

През последните 12 години е заместник-кмет в район „Централен“, който отговаря и контролира работата на дирекция с отговорности: Устройство на територията, инвестиционни проекти, техническа инфраструктура и капитално строителство.

Припомняме, че той е работил по десетки ключови за града проекти, сред които строителството на надлез „Родопи“, реконструкцията на бул. „България“, на Дондуковата градина, реставрацията на сградата на Хуманитарната гимназия и други.

Инж. Пашов е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия, а в Община Пловдив е от 1993 г. Оглавявал е общинската дирекция „Строителство“. Преди това в продължение на 11 години е бил в частния бизнес.

Пашов е женен, с пораснали деца, които също са семейни. Семейството му се занимава от много години с благотворителна дейност.

На новия пост Пашов ще разчита на досегашния си екип, който взема със себе си от кметство Централен в Община Пловдив.

По информация на Под тепето райкметът Георги Стаменов засега няма да назначава заместник на мястото на инж. Пашов.

В първия си работен ден новият зам.-кмет уточни, че предстои заедно с новата управа на града да се запознае подробно с водените до момента преговори с НКЖИ и евентуалните постигнати договорености от екипа на Здравко Димитров по ключовия проект. Той посочи още, че ще се търсят всички възможности, в рамките на закона, по сключените договори да се ускорят строителните процеси.  

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина