Новите заразени в Пловдив- предимно от финала за Купата и от баловете

Актуално Градът Новини

Пет са положителните проби от военното поделение в Асеновград

Посещението на футболния мач ЦСКА – Локомотив Пловдив за финала на Купата на България, абитуриентските балове и последващи посещения в барове и дискотеки са основните причина за повишаване на случаите на заразени с коронавирус в Пловдив. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Други положителни проби l в областта са свързани с военното поделение в Асеновград, пловдивския затвор и единични случаи, които в момента се проучват.

Пет са положителните проби за COVID-19 от поделението в Асеновград. Всички са на домашно лечение. В Националната система вече официално са регистрирани четиримата футболисти на Локомотив, да които вчера съобщиха от клуба. Заразен е и домакин на отбора. И те се лекуват у дома.

Шест от от новите случаи имат връзка с финала за Купата на България и празненствата след него по дискотеки. Заразените са на различна възраст, предимно млади хора и всички са на домашно лечение. Продължават да излизат и положителни проби от абитурииентските балове- петима са дали положителни проби след тържествата в нощните заведения „Сикретс” и „Бушидо”.

Новозаразени има и в пловдивския затвор- двама надзиратели се лекуват вкъщи. Има нов положителен от Перущица – евангелистка на 42г.. В Община Родопи новите случаи са 3, които са на домашно лечение. Сред днешните случаи има 3-ма хоспитализирани – мъж на 32г. от Община Марица, мъж на 56г. от Пловдив и мъж на 49. от Община Кричим. За съжаление имаме починал пациент от коронавирус – жена на 76г. от Община Стамболийски, която е имала няколко придружаващи заболявания, съобщават от областния оперативен щаб.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.