НОЩ: Да отпаднат всички ограничения след 15 юни

Актуално Новини

Доц. Ангел Кунчев: Маските пазят другите, а не нас и ние ще препоръчаме използването им да продължи

Председателят на националния оперативен щаб ген. Мутафчийски благодари на “всички, които спомогнаха да се съхранят много животи”

Националният оперативен щаб ще препоръча след 15 юни да отпаднат всички ограничителни мерки, свързани с пандемията от COVID-19, като остане единствено универсалната препоръка – дезинфекция, отстояние и маски при пациенти с клинични симптоми. Това каза днес по време на брифинг главният държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Щабът смята, че използването на предпазни маски, дори и след падането на задължението, трябва да продължи. Доцентът напомни, че маските са предназначени за хора, които имат клинични симптоми – кашлица, температура и други, и пазят останалите хора, а не болния.

Главният инспектор подчерта, че все още е рано за окончателно решение и то ще зависи от ситуацията на 15 юни.

От своя страна шефът на НОЩ – генерал Венцислав Мутафчийски напомни, че препоръките на щаба са за взимане на управленско решение от страна на здравния министър.

Междувременно председателят на националния оперативен щаб ген. Мутафчийски благодари на “всички, които спомогнаха да се съхранят много животи” с изявление в страницата на ВМА в социалната мрежа.

„В днешния ден искам да благодаря на всички гражднаи на Р България, които със своята дисциплина успяха да запазят своето здраве и здравето на техните близки. Това нямаше как да стане без тази самодициплина.

Благодаря на всички наши колеги, които работеха много усърдно, успяха да се реорганизират болниците, благодаря на всички болнични директори, които проявиха разбиране и най-вече на тези, които работеха на първа линия и които и в момента се справят с този огромен проблем.“

Целия текст на благодарственото слово може да видите ТУК.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.