АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Неврологичното отделение на УМБАЛ „Пълмед“ е под карантина до 23 юли

9 случая на COVID-19 след проведеното епидемиологично проучване

Всички са на домашно лечение, контактните им лица също са под карантина

Трима души са починали за последните три дни

Към днешна дата общо регистрираните случаи в Пловдив и областта са 455.

Най-много са в Община Пловдив – 277. В останалите общини: Карлово – 17, Кричим – 22, Хисар – 3, Родопи – 56, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица – 8, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 4, Първомай – 1.

Това съобщи по данни на РЗИ председателят на Областния кризисен щаб и областен управител Дани Каназирева.

Трима са починалите пациенти за последните три дни – жена на 57 години с придружаващи заболявания – диабет, астма и сърдечно заболяване и двама мъже на 88 г. и на 78 г. също със сърдечни заболявания.

Медицинският щаб изказва съболезнования към близките.

От регистрираните случаи през почивните дни и направеното епидемиологично проучване в Неврологичното отделение на УМБАЛ „Пълмед“ са констатирани общо 9 положителни проби, в това число на обявените вече през миналата седмица два на лекари. От новите случаи има медицински сестри, санитар и медицински секретари. Всички те са на домашна изолация, изследвани са и контактните им лица.

Отделението е под карантина до 23 юли, като там са извършени всички необходими противоепидемични мерки, предписани от РЗИ.

От всички потвърдени случаи в областта до момента 38 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани. На домашно лечение са 21. Има само един хоспитализиран санитар.

Сред случаите обявени днес имаме с положителна проба за COVID-19 бебе на 7 месеца, контактно на един от родителите си.

Регистриран е и един случай в пловдивския затвор. За трите дни имаме общо петима  хоспитализирани.

Общият брой на пациентите, лекувани в болници с коронавирус е 55. Свободните легла в болниците, определени да приемат и да лекуват пациенти с коронавирус са 119, а за интензивно лечение са 26.

„Усилията ни към момента са насочени към болниците, организацията им за лечението на пациентите, както и обезпечаването на лекарските екипи в тях. В непрекъсната връзка сме с ръководствата на здравните заведения, Спешна помощ и РЗИ. В усложняващата се ситуация отново апелирам за лична отговорност, внимание и доколкото е възможно да се спазват предписаните мерки от здравните власти.“ – коментира областният управител.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина