Неадекватният шофьор, арестуван пред КАТ, говори пред съда – ВИДЕО

Актуално Криминале Новини Темида
Александър Паталенски

Според Паталенски не е нарушение да шофираш в двора на КАТ с отнета книжка, тъй като това не е републиканска пътна мрежа

Той остава в ареста, мярката може да бъде обжалвана

Александър Паталенски: „Наистина страдам от биполярно разстройство… Искам да кажа пред съда, че отношението към хората с това заболяване не е добро в  България

По осем униформени от „Съдебна охрана“ придружаваха днес в съда арестуваният пред КАТ в Пловдив неадекватен шофьор.

Още на влизане в залата на Районен съд-Пловдив, където се гледаше мярката му за неотклонение, Александър Паталенски зави пред медиите, че може да обясни случилото се, ако му дадат възможност.

Защитникът му адв. Боян Цоневски поиска съдебно-психиатрична експертиза, тъй като подзащитния му страда от биполярно разстройство, но не представи документи за диагнодата. По думите му в кулоарите на съда, Паталенски посещвал лекар в София на частно. Като доказателство за анамнезата му той посочи, че след задържането му в Трето РУ Александър се е опитал да се хвърли от прозореца на третия етаж. Само бързата реакция на адвокат Чавдар Марев, предотвратила инцидент.

Катастрофиралият пред КАТ Паталенски опитал да се самоубие – ВИДЕО

Адв. Боян Цоневски поиска по-лека мярка, за да може обвиняемият да се лекува.

Прокурор Атанас Илиев заяви, че искането на защитата за експертиза е неоснователно.

„От момента, в който беше привлечен като обвиняем, незабавно му беше извикана линейка, щом поиска медицинска помощ в Трето районно. Впоследствие, лично по мое разпореждане, му е указана всякаква помощ и липсват доказателства за каквото и да било психично заболяване”, категоричен е прокурорът.

Той поиска Паталенски да остане в ареста, заради обществената опасност на деянието, в което е обвинен и опасността да се укрие и извърши ново престъпление.

Съдия Боян Кюртов даде думата на 49-годишния обвиняем.

Искам да се извиня на всички засегнати. Бях под въздействието на много силни любовни емоции. Съжалявам за случилото се. Един миг разсеяност слага край на живота. Щеше да бъде най-щастливата седмица в живота ми, а се превърна в най-кошмарната. 

Не е вярно, че медицинският екип ми е помогнал. Аз исках да ми дадат диазеп, за да се справя с моя си стрес, те ми отказаха.“

Помолен да говори по същество за гледаната мярка, Александър Паталенски заяви, че иска да каже на съда, че отношението към хората с това заболяване в България не е добро.

Вижте цялото му изказване.

На илизане от залата той изкрещя пред медиите, че не е взимал наркотиции, а само лекарства.

След 30-минутна почивка съдът реши, че Паталенски остава в ареста. Докато съдията четеше решението, обвиняемият три пъти го прекъсна с репликата „Това не е вярно“.

Когато чу изречението, че е шофирал без книжка, Паталенски репликира, че двора на КАТ не е републиканска пътна мрежа.

Съдът сметна, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършил това, в което е обвинен. Налице са данни за евентуално употреб на наркотични вещества. Хулиганските му действия са документирани от камерите на на КАТ, както и фактът, че е попречил на полицията да извърши проверка. Магистратите смятат, че няма вероятност да се укрие, но може да извърши друго престъпление.

Според характеристиката му е очевадно, че не е склонен да се съобразява с друго мнение и авторитети.

Също така Александър Паталенски е осъждан през октомври 2019-а за подобно нарушение и още веднъж през януари т.г.

Решението на съда не е окончателно.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Неадекватният шофьор, арестуван пред КАТ, говори пред съда – ВИДЕО

  1. Никаква новина не представлява оперетният му ОПИТ за самоубийство.

    Така много лесно още утре с мойта мила адвокатка (естественНа блондинка, не е изрусявана) ша идим на гарата да са ‘фъргам на релсата пък тя да ма избави от премеждието, че да се ПРОСЛАВИМе.

    (Едвали ша ми иска хонорар за което)

    1. Господина отгоре, не влияйте на общ.мнение и индиректно на съдбата на този нещастен човек с необосновани коментари!

  2. Обикновен джендър търсещ внимание. Следващият му ход е да мине трансформация в панделата и да излезе като трансгоспожа от там

    1. Добър сценар…/Либрето става, само че излизайки от зандана първо е Транс Г-ЦА която може да стане Транс Г-ЖА едва когато се бракосъчетае

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.