ГрадътНовиниСпорт

Трибуните на стадион Ботев придобиват вид – вече с парапети

До дни се очакват резултатите от обществената поръчка за седалките на Колежа, скоро започва работата и по терена

Култовата Трибуна Изток на стадион „Христо Ботев“ се приближава до окончателния си вид, като постепенно се сдобива с парапети около входовете. Снимки от дейностите бяха публикувани във фейсбук страницата на PM Project Management.

В новия стадион Трибуна Изток вече ще има друга функция, като вече няма да е дом на най-бурната част от агитката на тима, която ще се премести в южната част на стадиона. Това няма да се отрази съществено на дизайна, като седалки ще има навсякъде. Именно източната и южната част от стадиона са в най-напреднала фаза с положена хидроизолация и очакват единствено поставянето на седалките, както и други дребни дейности, като въпросните парапети.

Казусът със седалките трябва да бъде решен на 9 август. Тогава ще изтече срокът за подаване на оферти, след като предходната обществена поръчка се провали, като нито един от кандидатите не отговаряше на условията – а единственият, който отговаряше не успя да подаде документите си навреме.

Другият сериозен казус, свързан с терена изглежда по-ясен – преди седмици бе избран изпълнител, като се очаква до дни да започне работата по ремонта на тревната настилка и свързаната с нея система.

Самото строителство в последните седмици върви основно от външната част по сградата, както и по вертикална планировка около нея. Почти завършен вид с измазана фасада и поставена дограма има централната трибуна, която радва феновете на „жълто-черните“ откъм булевард „Източен“. Ако всичко върви по план, съоръжението трябва да има вид да посреща футболни срещи от местното първенство до края на декември, според обещанията на строителя и местната пловдивска власт.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Кой е отговорен, че втори път ще се плащат седалки за този стадион? Защо никой не е в затвора? Ние, всички пловдивчани, по колко пъти трябва да плащаме за нечии грешки и прищевки? Кмете, тези пари не са твои! Те са обществени!

      1. Ти като ходиш на мачове колко си поумнял?Но на такива като теб за какво им е акъл!Ще вземат и от твоите пари,ако изобщо имаш пари.Такива като теб са само консуматори,от който никой няма полза,освен зико за когото ще гласуваш,а Пловдив все повече ще затъва благодарение на зиковци николаевци и техните мехурчета.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина