АктуалноБ-групаВластГрадътИзбор на редактораНовини

Не допускат руски фирми в търга за електронната система на градския транспорт  

Новото изискване е въведено в съответствие с Регламент /ЕС/ № 2022/576 на Съвета от 8 април за изменение на Регламент на ЕС № 833/2014 във връзка с ограничителните мерки заради действията на Русия в Украйна

Декларация, че в дружеството няма руско участие и че изпълнителят и подизпълнителите не е с руска националност ще трябва да попълнят изрично желаещите да участват в надпреварата за обществената поръчка на Община Пловдив, касаеща „Надграждане, модернизация и поддръжка на система за управление на градския транспорт и услуги по организиране, администриране и контрол на продажби на обществени услуги за градска мобилност“. 

Новото изискване е въведено в съответствие с Регламент /ЕС/ № 2022/576 на Съвета от 8 април за изменение на Регламент на ЕС № 833/2014 във връзка с ограничителните мерки заради действията на Русия в Украйна.

Припомняме, че поръчката на стойност 12 000 000 лева бе обявена през миналата седмица и оферти се подават до 21 октомври.

От изпълнителя на практика се очаква да преизгради цялата система, направена с изпълнението на така наречения „Голям транспортен проект“ през мандатите на кмета Иван Тотев.  Или иначе казано, дружеството, което спечели поръчката ще трябва да оправя бакиите на испанците от Индра.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина