АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Не 6, а 4 били положителните проби за област Пловдив за последното денонощие

Съобщени са две на лица, които живеят в други области и се намират там, но постоянните им адреси са в Пловдив (ВИДЕО)

Положителните 6 проби за COVID-19 в област Пловдив, които бяха съобщени от Министерство на здравеопазването днес, се оказаха 6.  Уточнението внесе областният управител Дани Каназирева, по време на брифинг в Паспортна служба на ОД на МВР-Пловдив, където откри система за контрол на опашките.

„Към 24.06.2020 г. в Националната информационна система бяха регистрирани още два случая, при които се установи, че по лична карта са жители на област Пловдив, но от години живеят и работят в други области. Това са мъж на 31 години от София и мъж на 28 години от Стара Загора и вече са прехвърлени към техните РЗИ-та.

Общият брой на пациентите с COVID-19 жители на пловдивска област от началото на епидемията е 144. Разпределението им по общини е следното: Пловдив – 81, Карлово – 3, Кричим – 3, Хисар – 2, Родопи – 33, Стамболийски – 6, Калояново – 1, Перущица – 11, Раковски – 3, Марица -1.

Към момента са хоспитализирани 15 лица като в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив се лекуват 13, един от тях е интубиран, в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ са двама. Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към момента е 1154-ма души. Оздравелите до момента са 95, на домашно лечение са 35.

Дани Каназирева поясни, че в броя на случаите от днес не става дума за грешка в системата, а разминаване с адресната регистрация.

За останалите новорегистрирани информацията е за трима от Пловдив, от които мъж на 55 г., мъж на 61 г. и жена на 43 г., като двама от тях са хоспитализирани. Четвъртата проба е на жена на 31 г. от Перущица.

За Костиево резултатите от пробите се очакват днес и утре ще ги обявим, каза още областният управител.

Дани Каназирева отново апелира за повече лична отговорност, носене на маски в закрити пространства и спазване на дистанция.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина