АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Напрежение в Кършияка: Над 30 автомобила осъмнаха с глоби по „Марица-север”

„Майстори са в това да развалят нещо подредено, за да създадат тотален хаос”.

Така жители на голямо каре в Кършияка коментираха изненадваща наказателна акция на полиция и община днес, в която по цялата улица „Марица-север”, от моста на Герджика до ул. „Златна Панега”, десетки автомобили осъмнаха с „честитки” на шофьорското стъкло. Причината за глобата според властите е, че леките коли са били паркирани в лявата част на пътното платно на еднопосочната улица. Знаци за такава забрана няма. Според хора от квартала обаче „жегата” от институциите дошла заради две платени паркоместа, наземната маркировка за които бе начертана в дясната част на улицата.

„ Тук се въведе такъв ред на паркиране веднага след ремонта на отсечката по водния проект. Хората паркират в ляво заради множеството гаражи в дясната част на улицата. Никога досега не е имало проблем. Нямаше никакъв конфликт, досега.  Дори напротив- въведе се ред”, обяснява наш читател от квартала.

Той подчертава, че с паркирането в ляво са се обособили близо 50 места за автомобили на живущи на „Марица-север”, които иначе са търсели къде да паркират навътре в квартала, а там натискът от автомобили е повече от огромен.

„ Освен това с паркирането в ляво се предотврати възможността шофьори да качват колите си в зелените площи на Марица. Нещо, което бе ежедневна практика преди. Ако общината и полицията продължават в тази посока ще създадат огромен хаос с паркирането в целия квартал, не само на тази улица. Но и ще отворят пътя на шофьорите до парковата среда, както беше до преди 2 години”, анализира ситуацията наш читател.

Запознахме с казуса зам.-кмета Тодор Чонов. От общинското ОКТ пък научихме, че гореописаният проблем ще де дискутира в сряда. Продължаваме да следим казуса.  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Ул.Петьофи пресечка на бул.Руски.Еднопосочна улица,синята зона е от лявата страна,има и оградени паркоместа пак от лявата страна.Това е което видях преди няколко напълно случайно.Ако искат значи може!Вероятно има доста други еднопосочни улици с подредба за паркиране от ляво.

  2. Ами булевардът е еднопосочен. Слага се знак, че е разрешено паркиране от двете страни и се решава проблема с липсващите места за паркиране. Знае се, че новите многоетажни блокове са одобрени с недостигащи паркоместа.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина