АктуалноБългарияГрадътЕвалаКултураНовини

Нанси Шилър получи Почетен знак на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров връчи отличието на президента на фондация “Америка за България” в Епископската базилика на Филипопол

Президентът на фондация „Америка за България“ г-жа Нанси Шилър получи отличието „Почетен знак на град Пловдив”.

Пловдивският общински съвет удостоява с това отличие български и чуждестранни граждани, юридически лица и институции, които имат съществен и значим принос за развитието на града и заслуги към неговите граждани.

почетен знак на Пловдив

Церемонията, организирана от Община Пловдив, се състоя в Епископската базилика на Филипопол. Кметът Здравко Димитров лично връчи отличието в присъствието на членовете на Борда директорите на фондацията.

Уважаеми членове на Борда на директорите, скъпа Нанси, позволявам си да се обърна така защото така го чувствам, благодаря на „Америка за България“! Радвам се, че седим тук заедно, както си обещахме на откриването. Благодаря ви от името на всички пловдивчани за това бижу, което направихте за Пловдив. Базиликата се очерта като един от водещите музеи в града Пловдив, най-посещаваният и няма турист, който да не пита за нея, да не се интересува и да не влиза. С връчването на този знак искам да изразя признателността на цялата пловдивска общественост към фондация „Америка за България„, каза градоначалникът в приветственото си слово.

Историята в едно ново измерение отваря врати в Пловдив – ВИДЕО

Кметът Димитров изчете решението на местния парламент за удостояване на Нанси Шилър с наградата, което бе взето след негово предложение и подчерта, че  Община Пловдив остава партньор и съмишленик на фондацията.

„За мен е удоволствие всички да сме заедно. Това, което виждаме, е резултат от голяма любов към Пловдив. За нас беше изключителна чест да можем да създадем заедно с Община Пловдив и Министерство на културата тази изключителна базилика. Най-много се гордеем, че участваха близо 50 български компании и стотици доброволци. Изключителна чест е да приема тази награда в присъствието на Борда и на екипа на фондацията. Радваме се, че Базиликата се превърна в притегателен център. Благодаря много. Беше чест и привилегия“, каза развълнувана г-жа Нанси Шилър.

Оказа се, че бордът на директорите за пръв път вижда Епископската базилика на Филипопол в цялото ѝ великолепие.

Дамите и господата от Америка имаха възможност да разгледат музея преди церемонията. Всички те получиха комплимент от екипа на Голямата базилика и ОИ „Старинен Пловдив“ – сувенир от обекта.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина