Намигането на Капана (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Живот Култура Новини Фотогалерия

С общи усилия обитателите на квартала дадоха знак, че ще бранят духа на мястото

Снимки: Александър Богдан Томпсън

Солистите на Опера Пловдив Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев, в акомпанимента на пианистката Ралица Ботева, изнесоха камерен концерт с обичани класически арии на открито по покана на общността в Капана снощи. Творците подкрепиха посланието на обитателите на квартала, заведения и творчески индустрии, че тази зона в Пловдив е символ на културното и градско развитие на града и трябва да остане такава.

Солистите успяха да се включат в инициативата въпреки натоварената си програма по подготовката на фестивала Opera Open, който се открива на 10- ти юли и ще продължи до 12-ти септември с 11 вълнуващи заглавия на Античния театър.

Инициативата бе организирана в отговор на попфолка, който звуча по време на абитуриентски бал на така наречения площад „Широкото”. И се случи тъкмо там. Събитието бе подкрепено от десет заведения, които солидарно участваха в събитието и елегантно заявиха на всички, че ще бранят духа на Капана– Котка и Мишка, Паваж, Ениуей, Арт и Шок, Сентръл Перк, Ди Вино, Нож и Вилица, Барабан, Мармалад, бар Кю.

Цялата галерия вижте в КАПАНА

Споделете ни във:

1 коментар за “Намигането на Капана (ГАЛЕРИЯ)

 1. Порочна е самата идея и НЕУМЕСТНА да изтътриш Гранд Пиано (РОЯЛ в БГто) от полирани дъбови паркети и мокет от-стена-до-стена навън под салаша върху УЛИЧНИ ПАВЕТА.
  Елитен инструмент Е. Беше и ЩЕ БЪДЕ.
  Както и да принудиш горките невинни академично школувани оперни певици (и певци даже!) извън АКУСТИКАТА да се надвикват с Улицата под салаша пред махлата дъвчеща кебапче на клечка и биричка.
  Независимо какво проповядва OpenOperaТОРКАТА.
  (“Ние сме всички ЦВЕТОВЕ” пък другата “блондинка” накара дечицата ни да скандират посред януари 2019 = що да е право, като можем и ОБРАТНО!)
  ((Третата “блондинка” пък, академик на БАНда и тя, член-кореспондент на АМТИ +И +Цирк -катедра СТРИП- изпрошна Есенните изложби до невъзможност, до ИЗКУСТВеност))
  (((В Стария Пловдив пък СОФИЯНЕЦ цица заплата да коли / беси)))
  КУЛТУРА С “НАМИГВАНЕ” НЕ СТАВА . . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.