АктуалноАртЗабавлениеМоят стилСветска хроникаФоторепортаж

Накити за градски кокони, самодиви и феи на Римския стадион – ГАЛЕРИЯ

Къде да се скрием от пловдивската жега и да се насладим на уникати, изваяни от майсторски ръце? – ВИДЕО

Пловдив е домакин на първото издание на Craft Fashion Week Jewelers, което стартира днес в сърцето на града. 

Седмицата на модата за занаяти, бижутерия и ръчна изработка на аксесоари, облекла, подаръци и сувенири се провежда на хладно в тунела, който води към Римския стадион и гарантирано не само ще ви спаси от жегата под тепетата, но ще ви удиви с уникални крафт продукти, модни облекла, кожени аксесоари, родна био козметика и бижута-уникати. Няма начин да останете равнодушни.

Освен с подаръци за себе си и любимите хора, може да си тръгнете и с куп прекрасни преживявания от запознанството с майсторите, да участвате в работилниците по рисуване, тъкане и предене всеки ден от днес до неделя включително, до 20.30 часа.

Елате на Римския стадион, където са разположени 15 щанда на занаятчии от цялата страна, показващи занаятчийски техники, практики и иновации, както и терапия за душата от България, Италия и Финландия. Организатор на събитието е Камара Мода.

Под тепето ви представя участниците в първото издание на изложението.

Започваме с Нели Янева – Bijuta Nelli Yaneva, тя създава бижута – шедьоври с много любов и фантазия. Ювелирката е специализирала в Гърция, а тук представя за пръв път колекцията си „Самодивско наричане“.

В тях преплита силата на естествени камъни и го подбира в унисон с излъчването на дамите, които ги ще ги носят. Плетениците ѝ напомнят самодивски бижута, но със сигурност всички градски кокони се кичат с финес и гордост с тях, с повод и без повод, защото са изящни и допълват женската красота.

Нели има почитатели не само от страната, но и зад граница. Днес първите и клиенти бяха от Козлодуй и Франция.

В прохладата на вековните артефакти ще имате възможност да разгледате работата и на други български творци и занаятчии, както и да се запознаете лично с тях и заедно да отпразнувате лятото.

Ето и по-несрамежливите, които застанаха пред камерата на репортера ни.

Десислава Василева – Desislava Vasileva – е творец от Пловдив. Та работи с естествена кожа.

Вижте също новите модни брандове от Пловдив и Русе, младите майстори на куклени къщи и фолклорни кукли, на шевици от Димитровград, а семействата, които знаят всичко за лечебната сила на шафрана и лавандулата ще ви разкажат как да ги използвате в ежедневието и да се радвате на ползите от тях.

Вижте също и как може да включите децата в забавата с творчески работилници.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина