АктуалноВластГрадътНовини

Наказват „пазителите“, поругали парка

Работничката на „Чистота“ и колегата ѝ от „Градини и паркове“, които безчинстваха в Цар-Симеоновата градина, ще бъдат глобени

 Жената със зелена манта, за която по-рано днес ви съобщихме, че катери дърветата, рита ги, чупи клони и ги удря с пръчка в Цар-Симеоновата градина е била установена, след проведено вътрешно разследване от директора на Общинско предприятие „Чистота“.

Чистота брули орехи в Цар-Симеоновата градина

Тя е нова в района и е била назначена преди 4 дни, съобщиха от предприятието.

„Проведен ѝ е допълнителен инструктаж. Служителката ще получи дисциплинарно наказание – глоба,“ увери директорът Димитър Георгиев.

Колегата му от „Градини и паркове“ с дълбоко разочарование коментира, че се срамува от постъпката на шофьора на водонската, която определи като недопустима. Той също ще отнесе дисциплинарно наказание, за това че се е облекчил в най-големия парк в центъра на Пловдив, в нарушение на наредбите и служебните си задължения.

От ОП-то напомниха, че в парка има функционираща градска тоалетна, която служителите им ползват безплатно.

И в двете предприятия, които трябва да се грижат за чистота на града и опазването на зелените площи има остър недостиг на работна ръка, коментират от общинската администрация.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина