Наказаха с порицание началника на Шесто районно за случилото се в „Сохо”

Актуално Градът Криминале Новини Разследване

Наказани са и трима полицейски служители за неизпълнение на служебните задължения

Четирима полицейски служители, сред които началник на районно управление в Пловдив, са наказани за дисциплинарни нарушения, свързани със случая в клуб „Сохо” от началото на ноември. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е отговорил на зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов на по повод сигнала, внесен от него по повод случилото се.

От отговора на министъра стана ясно, че със заповед от 4 ноември е извършена проверка за обстоятелствата в сигнала за случилото се в „Сохо”. „ От събраните доказателства са констатирани извършени дисциплинарни нарушения на държавни служители на Шесто РУ. На началника на управлението и на трима служители е наложено дисциплинарно наказание- „порицание” за срок от шест месеца за неизпълнение на служебните задължения”, съобщава в отговора си вътрешният министър.

Съставени за два акта по Закона на МВР на управителя на клуб „Сохо”- за неизпълнение на полицейското разпореждане да преустанови музиката и да затвори заведението и за липса на организация за изпълнение на заповедта на министъра на здравепазването.

За направените нарушения е уведомен министърът на здравеопазването.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.