АктуалноГрадътНовини

Над 1000 тичат в Маратон Пловдив днес

Емблематичният за града „Маратон Пловдив“ се провежда днес. За разлика от предходните издания на знаковото спортно събитие, през тази година надпреварите ще бъдат две: полумаратон 21К и традиционният Амбелино Кидс рън. Дългата дистанция от 42К ще се проведе през следващата година, тъй като множеството инфраструктурни проекти, реализиращи се на територията на града през настоящата календарна година, не позволяват осигуряването на нужното за целта трасе.

Въпреки тази промяна, организаторите от СКЛА Маратон Пловдив са се погрижили доброто настроение за участници и публика да бъде на добре познатото високо ниво в надпреварата. В 9.00 часа на площад „Централен“ бе даден старт на Полумаратон Пловдив, в който участие ще вземат 950 състезатели от 18 различни държави.  

За осигуряване безопасността на участниците, движението на МПС по маршрута на маратона ще бъде затворено в интервала от 09.00 до 12.30 часа. Движението на голяма част от пловдивските улици и булеварди ще бъде ограничено от екипи на МВР-Пловдив и КАТ-Пловдив, които ще следят за безопасността по време на състезанието.

Ето какво ще бъде и тазгодишното трасе на Полумаратон Пловдив:

Старт: Площад Централен/Ст. Стамболов-ул. Княз Александър I-ул. Константин Стоилов- ул. Криволак- ул. Съборна (до Хисар Капия)-ул. Цанко Лавренов- ул. Цар Иван Шишман- площад Житен пазар- бул. 6-ти септември- ЦБО III-бул Христо Ботев-бул Санкт Петербург- алея 8, парк Лаута-ул.Георги Данчов- ул.Съединение- бул. Освобождение-ул.Цар Симеон-ул.Ягодовско шосе-бул.Цариградско шосе-бул.6-ти септември-през ул.Владея към бул. Марица юг- ул.Висла-ул.Райко Даскалов-ул. Опълченска-ул.Никола Палаузов-ул.Софроний Врачански-ул.Свети Климент-ул.Хр.Г.Данов-ул.Княз Александър I.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина