АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

Министър Минеков обяви, че се връща в Пловдив заради нощно събаряне на складове

Министърът на културата Велислав Минеков обяви в профила на Министерството на културата във Фейсбук, че се връща в тютюневия град.

“ В нарушение на закона продължават разрушаването на „Тютюневи складове“ в Пловдив. Министър Минеков е информирал МВР и отново се връща в Пловдив“, разбираме от групата на МК в социалната мрежа.

Причината за реакцията на министъра е, че и по тъмно продължиха да разрушават сградата на „Христо Ботев“ 51. Под полицейска охрана и на фарове, багерът почти напълно разруши постройката. Останаха не повече от 2 метра на височина от фасадата откъм булеварда, която Специализираният експертен съвет по опазване на недвижимото културно наследство реши да се опита да запази днес, като й даде статут на единичен паметник на културата от местно значение.

Е, този паметник вече го няма. До преди минути той бе почти напълно съборен. При това със съдействието на полицията, която бе отцепила булеварда. Запрашаването в района в следствие на разрушителните дейности обаче е било изключително високо.

По непотвърдена информация, със заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев, полицията е спряла дейностите в обекта и ще пази те да не продължат.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

 1. Сградата я няма… пуф… разрушена е…

  Тътенът от злосторното деяние кънти над града, а прах се вдига над оживения булевард и разпръсква в атмосферата аромат на тютюн…

  Пловдив ридае!

  Горчиви сълзи на ценителите на културата и изкуството потичат като есенна буря по пловдивските улици, но уви… полза няма…

  Отиде си прекрасна сграда, струваща в пъти повече от своите собственици, които не заслужават дори на снимка да поглеждат Пловдив, но уви…

  Уви държавата спи, а докато държавата спи безскрупулни “инвеститори” рушат…

  Така този склад е може би една метафора за България в цялост… употребена от съмнителни бизнесмени и малко по-малко разрушавана.

  Жалко . . .

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина