Местният парламент гласува изменение на ПУП-а на кв. „Триъгълника”, касаещо пробива под Централна гара

Актуално Градът Новини Под ножа

С днешното решение ще бъде унищожена нова инфраструктура по „Васил Априлов”, в която бяха инвестирани 2 милиона лева

Слави Георгиев: Защитихме интереса на БДЖ и държавата, но не и на Пловдив

Общински съвет одобри изменението на ПУП на кв. „Триъгълника”, който е нужен за пробива под Централна гара. Промяната в регулационните планове е нужна за старта на гигантския проект, който трябва да се започне до края на годината и който трябва да се реализира от „Трейс Груп”. ПУП-а засяга зоната около бившето кино „Гео Милев”  и училище „Климент Охридски”. Като част от големия проект на ННКЖИ цялата нова настилка, положена при пълната реконструкция на „Васил Априлов” в частта от улица „Тракия” до колелото на Централна гара, ще бъде премахната. С това на практика общината губи 2 милиона лева, които инвестира в точно тази част от трасето.

Спускането към подлеза под гарата ще се случва именно от улица „Тракия”. За да бъдат направени локални платна, които да осигурят развръзките, ще трябва да се вземе част от двора на училище „Климент Охридски”, както и пространството пред бившето кино „Гео Милев”.

Заради важния инфраструктурен обект обаче почти всичко от този участък ще бъде премахнато, за да започне спускането към подлеза. Самото то ще е от ул. „Тракия” до ресторант „Копчето”.

„ Днес обсъждаме много важен въпрос с много неясноти. Не сме наясно с промяната на плана”, даде старт на изненадващо краткия дебат в Дома на културата председателят на групата на БСП Николай Радев.

„Още с предишното си решение защитихме интереса на БДЖ и държавата, но не и на Пловдив. Това, което се случва, е в интерес на всички, но не и на гражданите. Каруцата вече е обърната. Пътища много, но нито един не води до решаването на проблемите. Процесите са необратими. В това число и бутането на Бетонния мост. Въпросът отдавна е решен. Проспахме момента да се проявим като пловдивчани. Предстои ни транспортен хаос, Пловдив ще бъде блокиран. Не завиждам на кмета Здравко Димитров. Нов Бетонен мост е само пожелание и това може да се случи само при добрата воля на НКЖИ. Към този момент продължаваме да не сме наясно и доколко ще бъдат развръзките качествени. Ще бъдем само свидетели на този целия процес”, каза независимият съветник Слави Георгиев.

С изказването на двамата дебатът по предложението за изменение на ПУП на кв. „Триъгълника” приключи, а то бе прието с 19 гласа „За”. „Против” бяха седем съветника, а петима се въздържаха.

Споделете ни във:

5 коментара за “Местният парламент гласува изменение на ПУП-а на кв. „Триъгълника”, касаещо пробива под Централна гара

 1. Нещо съм объркан…
  Не премахна ли палатките, за да не се блокира градът…
  Или само мафията на власт има право да затруднява движението🤔

 2. Схемата е да измислиш най-скъпото възможно решение. Така и процентът за управляващите означава повече пари. Добавяме и събарянето на Бетонния мост, още комисиони. А, имаше идея цялата жп линия през града да я вдигнат на естакада. Там пък колко милиони щяха да отклонят. Всичко е гнило и мирише на корупция.

  1. Дедите ни мъдро прокараха железницата ПОКРАЙ Града и изградиха Станцията далеко: по прахоляците на “ул” Станционна както по междуселските шосета с файтони ПЪТУВАХМЕ до Станцията (Гарата по френцки).
   Мозъклиите от НКЖИ даже дотолкова не могат да вдянат, че да заобиколят градчето (със замиращите функции) и профучавайки с 1,200 км/час покрай МАЛКА ГАРА ПЛОВДИВ да си струпат някаква спирчица като трамвайните …
   … в царевиците.
   И да се пръждосат от Градо.
   Много ВАЖНО – кой ти пътува с влаците бе, я виж статистиките!

 3. Щом некадърният ПРЕСТЪПНИК МОЛЛОВ е автор на идиотизъма под Гарата НКЖИ да вкарва трафика ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА с рампи, стълбища, подпорни стени и страховити пикалници – с което съсипва цялата централна предгарова Зона (а и оттатък релсите =също!) той тогава заслужава уволнение, отнемане на проектантска правоспособност, разследване, обвинение за щети поради глупост, съд, присъда и РАЗСТРЕЛ по кратката процедура.

  Изглежда ДАЛАВЕРАТА е в …дупките!

  КАКТО БЕТОННИЯТ МОСТ ДОСТОЙНО ИЗРАБОТИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЛУЖБА НА ГРАДА (И ПОД НЕГО НЯМА НУЖДА ДА ПРОФУЧАВАТ С 1,200 КМ/Ч ВЛАЦИТЕ!) И ТАКА КАКТО ПОЛОВИН АФРИКА КИТАЙЦИТЕ Я ПРЕКОСИХА С ТРАФИК И ЖП ВИСОКО НАД ЖИРАФИТЕ

  === ТАКА И ВРЪЗКАТА СЕВЕР-ЮГ НАД ГАРАТА С АЖУРНИ СТОМАНЕНИ ПРЕМОСТВАНИЯ НЯМАШЕ ДА ЗАГРАБИ КВАДРАТУРИ ОТ ЖИВИЯ ГРАД И ДА ПРОГОНИ ГРАЖДАНСТВОТО КЪМ ТЕРМИНАЛ ДВЕ (ТРИ) СЛЕД РЕЖИМА БОБОТРИ (ЧЕТИРИ)

 4. Пловдив за пореден път се управлява от мафия, начело с ГЕРБ! Овен “усвояване” на много милиони, от друго не се интересуват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.