АктуалноГрадътЗабравеният градКултураНовини

Месец преди финала: Как изглежда Източната порта?

Един месец преди очакваното откриване на обекта „Източна порта“ от проекта „По крепостните стени на Филипопол“ районът все още е строителна площадка, макар и да изглежда, че се приближава към пред финал. Срокът за завършване беше удължен от декември до края на април. 4 седмици преди края, въпреки напредъка, се вижда, че има още много довършителни дейности преди работата ще бъде приключена.

Все пак основната част от археологическия обект е завършена – оформя се оградата около нея, а извън оградата трябва да има озеленяване и пешеходни пространства. Предстои и изграждането на две стълбища към по-ниската част с античната улица и издигнатите с анастилоза елементи от късноантичната парадна улица.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

6 коментари

    1. Напиши си и ще разбереш. Ползвайте го този нет .Влезнал тук да пита. Имаш навигация ,дори и да не си пловдивчанин ,почти в централната част е.

  1. Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:–- https://do.my/bmaca

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина