АктуалноКриминалеНовиниРазследване

Мараджиев е отведен от маскирани полицаи с качулки

Разпитват го в Районното в Стамболийски

Кметът на град Стамболийски Георги Мараджиев е отведен от маскирани полицаи с качулки, съобщиха свидетели на случката. Журналистическа проверка установи, че той не отговаря на телефона си.

Както ви съобщихме по-рано днес Кметът на Стамболийски е задържан, след като Икономическа полиция е влязла в домовете на семейство Мараджийски и фабриката им за полиетилен в града.

По непотвърдена официално информация акцията на Икономическа полиция в Пловдив е във връзка със злоупотреби с евросредства и други. 

На по-късен етап се очаква повече информация от ОД на МВР.

Появи се информация, че симпатизанти на ПП ГЕРБ, чийто областен лидер е Мараджиев, ще протестират пред сградата на Трето РУ в Пловдив, където е и сектор Икономическа полиция. От централата на ГЕРБ под тепетата, коментираха, че ако има такъв протест, то той ще е на областната организация, а градската към днешна дата има съвсем други приоритети.

Припомняме, че за последните две години това е поредно задържане на Георги Мараджиев. Последният път той беше арестуван през пролетта на 2021 г. по сигнал за изборна търговия с гласове. През март той беше разпитван около два часа и половина в Икономическа полиция в Пловдив след сигнал, че е предизвикал безредици преди парламентарните избори през ноември миналата година.

Преди около две години журналистическо разследване разкри, че фамилията има 5 апаратамента в Слънчев бряг, 3 от тях са купени на цени между 58 и 131 хил. лева, на името на съпругата му, един на сина му и един – на малолетна внучка. Тогава кметът на Стамболийски каза, че се занимава с бизнес от 1990 г. и е нормално да си позволи да си купи няколко имота.

На скандален брифинг в централата на ГЕРБ Пловдив през февруари 2020-та г. Мараджиев заяви:

„Няма нищо лошо да си богат и да си кмет, лошо е когато си забогатял като кмет.“

Тогава той определи случващото се като политическа поръчка от опоненти и заплаши пловдивски журналист на брифинга с подхвърлен запис.

Снимка на корицата: стоп кадър plovdiv24

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина