Лихварят Стефан Асенов застана пред съда

Актуално Криминале Новини Темида

Мярката за неотклонение на известния с прозвището Банка Менду мъж ще започне с час закъснение

Лихварят Стефан Асенов, известен с прозвището Банка Менду, застана пред съда в заседание за мярка за неотклонение. Прокуратурата иска той да бъде оставен за постоянно в ареста, заедно с брат му Антон Асенов и жената, с която живее на семейни начала Катя Симеонова. Адвокатите на обвиняемите поискаха час, за да се запознаят с материалите по делото.

Спрямо лихварят са повдигнати обвинения  за това, че:

– без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови и други финансови сделки – отпускане на кредити,като от тази дейност е причинил значителни вреди и е получил значителни неправомерни доходи  – престъпление по чл. 252 ал. 2 във вр. ал. 1  от Наказателния кодекс,

– при условията на продължавано престъпление, в качеството си на данъчно задължено местно физическо лице, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, като е потвърдил неистина в подадени пред ТД на НАП-Пловдив годишни данъчни декларации – престъпление по чл. 255 ал. 3 във вр. ал. 1 т. 2 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

– при условията на продължавано престъпление, в съучастие, като извършител, с Антон Асенов, негов брат, е склонявал към проституция други лица, като деянието е извършено с користна цел по отношение на две и повече лица – престъпление по чл. 155 ал. 5 т. 3 във вр. ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,

– при условията на продължавано престъпление, като извършител, в съучастие, с брат си и половинката си като помагачи, е извършил финансови операции с пари, с които е закупил недвижимо и движимо имущество, като е знаел, че парите са придобити  чрез тежко умишлено престъпление –лихварство, данъчни престъпления и предоставяне на помещения за проституция – престъпление по чл. 253 ал. 4 във вр. ал. 1 вр чл. 26 ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

Очаквайте подробности!

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.