АктуалноГрадътНовини

Куп гафове по „завършения“ бул. „Хаджи Димитър“

Един от най-дълго проточилите се ремонти в Пловдив – по бул. „Хаджи Димитър“ уж беше открит преди седмица, но към днешна дата е далеч от реално завършване. По булеварда липсва хоризонтална пътна маркировка – на отредените за пешеходни пътеки места все още няма обелязани „зебри“. Липсата на зебри кара шофьорите да си мислят, че няма пътека и не спират, шофирайки с висока скорост, коментира пловдивчанката.

„Обещаха, че ще бъдат поставени до 15 септември, но такива още няма“, пишат пловдивчани в сигнал до „Под тепето“ за участъка от булеварда, който е и в близост до учебни заведения.

Отново пешеходците са напълно пренебрегнати – булевардът бе асфалтиран по цялото продължение на Коматевския възел, но тротоарите свършват в нищото. В поредица снимки наш читател показва още куп неуредици или половинчати решения – подменени са много ЛЕД-лампи, но една-единствена е оставена да свети в жълто.

Една от спирките пък е преместена, но електронното табло и системата за онлайн билети са оставени на 15-ина метра от спирката. Оставени са и много стари ламаринени капаци на шахти, ръждясали табели и подобни детайли в уж цялостния ремонт.

Осветителен стълб пък е поставен не вертикално, а доста наклонен и дори със завъртяно осветително тяло в короната на дърво, което пречи да свети към улицата.

Сигналът информира и за странната ситуация за връзка на булеварда с улица „Лерин“ и с вече изпотрошените бордюри в чисто новия проект. „Няколко други проблеми са изпочупените нови бордюри в края на булеварда, точно под огромната оказателна табела за стойността и финансирането на проекта, както и това, че кръстовището с ул. „Лерин“ е привидно отворено, но за да се премине, колите напрактика навлизат в канавка“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Шахтите на изкачването на Коматевски възел в посока кв. Хр. Смирненски липсват или са много под нивото на пътната настилка, което е предпоставка за пътни инциденти.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина