Компания от Тракия икономическа зона е сред 100-те най-устойчиви корпорации в света

Актуално Евала Новини Под небето

Списъкът Corporate Knights Global 100 признава лидерството в областта на устойчивостта и прозрачността

Класирана на 33-то място, АББ значително подобри представянето си спрямо миналата година

АББ е обявена за една от най-устойчивите компании на света от Corporate Knights, международна организация за медии и изследвания. Класирана на 33-то място, АББ значително подобри представянето си спрямо миналата година.

Компаниите от списъка Global 100 представляват най-добрия 1% в света по отношение на устойчивостта. За определяне на класирането, Corporate Knights анализира прозрачно над 8000 компании спрямо други от световната индустрия по набор от до 24 количествени ключови показателя за ефективност, обхващащи управление на ресурсите, служителите и финансите, чисти приходи и инвестиции и ефективност на доставчиците, които се претеглят, за да отразят профила на въздействие на всяка индустрия.

“АББ се гордее с признанието като една от Global 100 – най-устойчивите корпорации в света. Устойчивостта е основна част от целите на компанията ни, както и стойността, която създаваме за всички наши заинтересовани страни. Произлизаща от дългогодишната ни история на устойчивост, нашата стартирала наскоро стратегия за устойчивост до 2030 г. представлява ново ниво на амбиция. Искаме да водим с примера си и сме се посветили на това да постигнем промяна по цялата ни верига на стойността и в обществото. Като компания, ние целим да постигнем въглеродна неутралност до 2030 г. и нашите водещи технологии ще позволят на клиентите ни както да намалят емисиите си, така и да спестят ресурси,” каза Теодор Шведжемарк, член на изпълнителния комитет на групата, отговорен за устойчивостта.

Със своята стратегия за устойчивост до 2030 г., стартирала през ноември 2020 г., АББ активно създава възможност за общество с ниски въглеродни емисии и работи със своите клиенти и доставчици, за да внедри устойчиви практики по цялата си верига на стойността и жизнения път на своите продукти и решения. В същото време, АББ се ангажира да стимулира социалния прогрес заедно със своите доставчици и общностите, в които компанията работи.

Споделете ни във:

1 коментар за “Компания от Тракия икономическа зона е сред 100-те най-устойчиви корпорации в света

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.