Коментари за хилядите на жълтите павета в подкрепа на падналия кабинет в столицата

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Добре, че са столичани, но София не е България. Докато т. нар. градска десница не проумее това и не почне да говори на разбираем език с масовия избирател в провинцията, а не го осмива непрестанно, ще си я караме все така„. Това написа във Фейсбук известният пловдивски адвокат Стефан Левашки на фона на хилядите, отишли на жълтите павета да подкрепят политиките на падналото правителство на Кирил Петков.

С излизането на кабинета и на групата на ПП от Народното събрание след вота на недоверие, хората, участващи в събитието пред парламента, пускат снимки във Фейсук заедно с министрите, вицепремиера Асен Василев и премиера Кирил Петков.

А ето какво написа Вени Марковски:

Уважаеми хора, Вотът на недоверие срещу правителството мина. Едва ли някой знае какво точно ще се случи оттук насетне, но всички би трябвало да са наясно кому е изгодно това:

– В България да цари хаос;

– Да няма работещи демократични институции;

– Да не се стигне до съгласие за падане на ветото срещу започване на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз;

– Да се провеждат извънредни избори „до дупка“;

– Да не се приемат необходимите промени в законите, свързани с реформа на неработещата (или по-точно: на лошо работещата) прокуратура;

– И т.н., и др.п

Това са риторични въпроси. Отговорът е ясен: изгодно е на онези, които работят против интересите на България, които имат (скрито или не) антиевропейско настроение, които желаят България да е част не от Европейския, а от Евразийския съюз.

Изгодно е на лъжепатриотите (наричани подигравателно патрЕоти), на копейкинци, копойкинци и на неонацистите (извинете за повторението), на ксенофобите, хомофобите, женомразците и др.п.

Това не е критика срещу бившата опозиция, която вече е мнозинство в Парламента, а напомняне към всички нас, че в България има тъмни сили, които работят под прикритието на мрака, задкулисно, без да се интересуват от гражданите, от защитата на техните права и интереси, защото предпочитат да защитават други, антибългарски интереси.

Прочее, няма смисъл да се обвинява новото мнозинство – то е в Народното събрание защото избирателите така поискаха; не политиците са виновни, че трябваше да правят такива сложни коалиции. При това народът гласува не един, не два, а три пъти през миналата година.

Странно е, че народът, който почти винаги е разделен на две части по почти всяка тема, е решил, че може да има коалиция между орел, рак и щука…

Трябва да си напомняме обаче, че липсата на разбирателство между основните политически партии може да доведе страната до положение, от които пропадането надолу ще е доста рязко и още по-неприятно, защото в НС може и вероятно със сигурност ще влязат още повече представители на рублофилските и путинофилски (извинете за повторението) партии.

Демокрацията не ни се полага „по даденост“; за да я има всички демократично настроени хора трябва да се борят всеки ден, всеки час, а не да си мислят, че тя някак си може да оцелее без подкрепа.

Когато истинските патриоти предпочитат да се спотайват, на повърхността се появяват лъжепатриоти, ултранационалисти и неонацисти, прикрити под националния флаг и популистки лозунги. Много по-лесно е да се повярва на сладките им приказки, отколкото на истината, която често е жестока и сурова. Стискам палци България да се измъкне без големи катаклизми, но и повече хора да разберат, че онези, които ги убеждават, че Европейският съюз е нещо лошо, всъщност нито им мислят доброто, нито са загрижени за благосъстоянието, живота или здравето им“.

Споделете ни във:

7 thoughts on “Коментари за хилядите на жълтите павета в подкрепа на падналия кабинет в столицата

 1. Важното е да пуснем правилната бюлетина за демократичното бъдеще на България и децата ни. И цялата управляваща ни десетилетия шайка, независимо от партийната й принадлежност, да бъде възпирана да продължава да ни ограбва и унижава. Дано, дано, дано!

 2. Нарушителят на конституцията на България,забравихме ли?Син на агент на ДС,забравихме ли???
  Свещена простота! Или простотия.
  Казаха ви ДГД! Радвайте Се!

  1. какъв агент, бълнуваш, бе Мунчо, прочел нещо от ПИК. дейба лумпената ви пасмина, съставена от копейкаджии, гербави пътищари, помаци и чалгаджии.

   1. По-добре всички които изброи пред гнусни ,долни педераси демократи. Вън боклуци не ви щем измислената демокрация! Продадохте и род и родина за един ,два негърски къра , нещастници!

   2. Ти не си горен а тъп долен.ДГД каза Асенчо на такива като теб.ДГД на Кирчо и кирчетата

    1. ми бягайте в Матушката ви като не ви харесва ЕС. Лошото е, че след 3 дни ще се приберете много наакани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.