АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Командироват лекари от Пловдив в помощ на колегите им от Пазарджик

Анестезиолози и реаниматори от УМБАЛ „Пълмед“ заминават да  подкрепят екипа на МБАЛ „Пазараджик“, за да не спре оперативната и родилна дейност там

Това се налага заради новите 3 случая на заразени медици от ОАИЛ в болницата

Анестезиолози от Университетската болница „Пълмед“ в Пловдив подадоха ръка на колегите си от многопрофилната болница в град Пазарджик. В нея през изминалия ден беше установена положителна проба за коронавирусна инфекция на медицинска сестра и членове на медицинския персонал от Отделението по анестезиология и интензивно лечение, което бе поставено под карантина.

Двама анестезиолози и реаниматори от УМБАЛ „Пълмед“ ще бъдат командировани в Пазарджишката болница, за да подкрепят екипа й. В противен случай оперативната и родилна дейност, извършвана в МБАЛ „Пазараджик“ ще бъде сериозно възпрепятствана и има вероятност тя дори да бъде спряна.

Междувременно, ръководството на две болници – УМБАЛ „Пълмед“, гр.Пловдив и УМБАЛ „Пълмед“ – медицинска структура „Здраве“ в гр. Пазарджик са заявили готовност, ако има нужда, тежките случаи на пациенти, настанени за интензивно лечение и реанимация в МБАЛ „Пазарджик“ да бъдат пренасочени към двете лечебни заведения. Те са и част от болничните заведения, които ще поемат спешните случаи в област Пазарджик.

Директорът на МБАЛ Пазарджик, д-р Красимир Темнилов поиска днес съдействие от ВМА за дезинфекция на болницата. Това стана след заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19. На него беше решено карантината в болницата да бъде удължена до 16 ч. в събота, 16 май. Това се налага заради новите 3 случая на заразени медици от ОАИЛ в болницата. Д-р Темнилов съобщи, че медиците са в добро здравословно състояние, без температура. Той уточни, че всички предписания на РЗИ за дезинфекция на помещенията до момента са изпълнени.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина