АктуалноБългарияВластГрадътНовиниПод лупа

Кметът удържа на обещанието си – не оттегли точката за заема

Имаше предложение за отлагането ѝ от ГЕРБ, но то не бе прието

Групата на ПП ГЕРБ в местния парламент поиска оттеглянето на предложението за теглене на 40 млн.лв. по Фонд Флаг да бъде оттеглено от дневния ред на днешната сесия.

Председателят на групата Йордан Илиев мотивира искането с факта, че в предложението на общинската администрация липсват важни за града проекти, на които те държат и посочи такива с еко насоченост – за разширяване на велоалейната мрежа и зелената система на града.

Съветниците от ГЕРБ заявиха че, проектът за пробив под Водната палата е градоустройствено необоснован. Посочиха също така, че финансирането на реконструкцията на ул. „Царевец“  ще се получи двойно и припомниха, че та е заложена в проекта за Южен обходен колектор и други.

Припомняме че групата на ГЕРБ още вчера излезе с пространна позиция по дълга.

Съветниците от ГЕРБ ще гласуват против дългосрочния общински заем

Отлагането на точката за заема не бе прието. 19 от съветниците гласуваха “за“ гледането на точката, 15 се въздържаха, и 8 се обявиха “против“.


Здравко Димитров: Няма да оттегля предложението за заема

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Стига с тези кръстовища и пробиви! Градът се задъхва от мръсния въздух, цели квартали са лишени от възможността децата да играят в близък парк, плащаме огромни сметки за ток, парно, вода, лятно време няма отърване от насекоми, котешки банди разнасят бълхи и зарази дори в самия център на града, кварталите постепенно потъват в мръсотия, разрушенията за строителство, които издава сегашната управа, ги обрича да се превърнат в гета. И още много мога да изброявам, но какво да искаш от хора, за които властта е средство за облагодетелстване и които навсякъде вървят с поповете – същите алчни и безогледно типове.

  2. Кмете, с тези нови заеми заробвате следващите поколения! И нищо видимо не остава. Твоят партиен началник ремонтира кръстовището на Водната палата, даже фонтан построи. Вие сега ще го разваляте, за да правите друго, което на следващия кмет може също да не му хареса….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина