Иван Петков: Първо – абсурдно е да се приеме заем на кмет от ГЕРБ

Актуално Гласове Градът Новини

“Дългът е необоснован и на този етап звучи като фикс идея вземането му. Изниква ясно въпросът дали той трябва да бъде реализиран като проекти или да бъде усвоен

Множество са неизяснените въпроси по така предлагания кредит, коментира пред Под тепето Иван Петков от БСП по повод разглеждането днес от Общинския съвет предложение за така наречения 40-млн. дълг.

Защо се бърза толкова и какво мотивира това бързане – много е важно да се даде точен отговор на това питане заяви той. По думите му тази администрация от самото си встъпване в длъжност говори за заеми, като започна с такъв от 120 млн “и ни уверява колко е хубав”.

Както тогава, така и сега спряганият дълг е необоснован, без прозрачност и без необходимите обществени обсъждания, смята Петков.

Относно позицията на БСП – за подкрепа по заема, той смята, че трябва да бъде проявен  разум и да не се гласува, особено след като партията, която е издигнала кмета не подкрепя начинанието.

Абсурдно е БСП да го подкрепи. В този случай наистина ли подкрепата не крие някакви договорки между Гергов и Зико. Говори се за някаква замяна, за сграда за училище?

В общи линии на този етап тегленето звучи като фикс идея и по-скоро навява мисълта дали той трябва да бъде реализиран като проекти и ли да бъде усвоен ?

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.