Кметът: Поръчката за връзката между Асеновградско шосе и Скобелева майка ще е готова до края на седмицата

Актуално Гласове Новини

Има избран изпълнител и за локалните по Асеновградско шосе

Другата седмица се пускат и поръчките за стадионите на Ботев и Локомотив

„Поръчката за връзката между Асеновградско шосе и Скобелева майка ще е готова до края на седмицата”, увери днес кметът Здравко Димитров. В деня на посещения на министри под тепетата градоначалникът съобщи, че финансиране за важните за града проекти ще има. Има избран изпълнител и за локалните платна на Асеновградско шосе, който ще трябва да реализира проекта с 18 милиона лева. Над 30 милиона пък ще струва продължението на околовръстното.

„ Община Пловдив очаква всеки момент проектът за Южната тангента на Околовръстното да бъде представен в Агенция „Пътна инфраструктура“. Средствата за отчуждаването и строителството ще бъдат осигурени от правителството. Имаме уверение, че новото трасе ще бъде с две платна с по две ленти и разделителна ивица по средата”, подчерта кметът. Трасето ще е 20 метра широко и 4,5 км. дълго.

Той заяви още, че другата седмица ще бъдат пуснати и поръчките за стадионите на Ботев и Локомотив.

„Подкрепям реализацията на проекта „Въча“, който е от изключителна важност за осигуряването на чиста питейна вода за града. Язовирите около Пловдив са пълни средно на около 95%, така че вода има, а със снабдяването от каскадата ще решите проблема с качеството на питейната вода за 50 години напред“, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров след работната среща със Здравко Димитров. Двамата са направили преглед на четирите важни проекта, които в момента се реализират в града по линия на ОП „Околна среда“, а също са коментирали приоритетните за следващият програмен период 2021 – 2027 г.

Двамата коментираха как да се осигурят средства, за да се затвори и реколтивира препълненото сметище в Цалапица.

Споделете ни във:

2 коментара за “Кметът: Поръчката за връзката между Асеновградско шосе и Скобелева майка ще е готова до края на седмицата

 1. В тези смутни времена, когато Партията е натясно и РежимътБоБоТРИ няма изгледи да стане …ЧЕТИРИ, ама хич, баскетБОЛНИЯТ мозъклия пловдивски КлЕТ нека да не поставя Града пред свършени Фактове!
  Оти в килията на инДжинеринг ИМПЕРИАЛиста под крилцето на др. Бай Ставри има свободен нар за Будали ПОСЛУШНИЦИ.
  Само за “катедралата” върху Джамбаз Тепе без законен План със затриване на Дворцови МОЗАЙКИ (а и за някои палави “поръчки) присъдата (СЛЕД ГЕШЕФТ!) ще бъде …заслужена.
  “МУТРИТЕ – ВЪН”

  1. Еле пък както се правиш на Вожд (не казвам “фюрер”, де!) голЕм джумбуш че настане ‘гато копелетата от БДЖто разкопаят с рампи, подпорни стени, стълбища и страховити пикалници както всичката Централна Зона пред Гарата, така и оттатък релсите, за да вкарат ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА трафика Север-Юг.
   Вместо да премостят с леки стоманени структури.
   ДАЛАВЕРАТА Е В ХОД!
   КлЕТЪТ Е НА ХОД!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.