Кметът не бил запознат с назначението на DJ Funky

Актуално Власт Градът Култура Новини Под ножа Разследване
DJ Funky

Шефът на Старинен Пловдив е отговорен за назначенията, коментира Здравко Димитров по повод новия уредник на Античния театър

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров отказа да коментира пред репортер на Под тепето назначението на Григор Чолаков, по-известен като DJ Funky, за уредник на перлата на града – Античния театър, на откриването на първия общински Covid-19 център в ДКЦ-2 тази сутрин.

Dj Funky ще управлява Античния театър

Чрез един от PR-те си той предаде, че не е запознат с назначението и няма какво да коментира, защото там (бел. авт.: има предвид ОИ “Старинен Пловдив“) си има човек, който отговаря за назначенията на уредници (бел.авт.: вероятно визира директора на института Богомил Грозев).

От този полукоментар можем да направим извод, че или кметът наистина вярва безрезервно на г-н Грозев, или не може да му каже „копче“. За втората версия вече получаваме информация от няколко места.

Още повече, че от Пресцентъра на Община Пловдив не реагираха по никакъв начин на обзорния анализ “Какво се случи с отпуснатите през миналото лято 145 000 лева за Стария град?“. Обикновено има реакция на разкритията ни за Богомил Грозев и специалното отношение към него от страна на пл. „Стефан Стамболов“ 1.

Под тепето също така разполага с информация, че управленеца на “Старинен Пловдив” е успял да си създаде конфликтни отношения с почти всички културни оператори в града и то не само такива, които традиционно са имали изяви в обекти на Общинския институт.

П.П.: Позицията на кмета “да няма позиция” обаче е неприемлива за поста, който му е отреден от избирателите. Всъщност решението за назначаване на Богомил Грозев без задължителния конкурс за директор на “Старинен Пловдив” е лично на Здравко Димитров. Негова е ѝ отговорността. Бягството от проблема и от отговорите на неудобните въпроси не са решение, а задълбочаване на кризата в Стария град. И не само. Задълбочава се кризата в отношенията между всички играчи на културния терен и Общинския институт. А това вреди на цялостната културна политика на Столицата на културата. Ако за кмета Пловдив е бивша такава, то е редно да излезе и да го каже. И да назначи по един диджей за шеф на всяка една общинска културна институция в града. Ей така, за да е весело!

Споделете ни във:

14 коментара за “Кметът не бил запознат с назначението на DJ Funky

 1. В Старинен Пловдив има много хора, които не са за там. Някои от тях са буквално социопати, а работят за туризма, което е абсурдно. Но…рибата мирише от главата, в случая Министерство на културата. Има една Юлияна, някакво звено завежда там, тя се кара , с който й звънне или се срещне с нея, просто така, за да няма дейност. Срам, срам за Пловдив!!! Ама кметът спи или го баламосват нещо.

  1. Хаха, Посветения, тази откачалка Юлиана, била много шавлива, с предишния директор Илиев била любовница, това знаеш ли го? Те затова я крепят там, иначе е гола вода, шантаж и некадърие, и такива като нея отговаряват за туризма във втория по големина град, ама то всичкото ни такова

   1. Явно много сте и набрали на тази общинарка, но пък не е ли прекалено да се коментират такива твърдения? Да ясно е, че една жена ако няма качества в работата, то явно има други умения. Толкова ли нямат по-читави кадри в тази община. Дано след изборите нещата да се променят!

  2. И аз съм си имал вземане даване с г-жа Юлияна Йорданова и нямам добро впечатление от нея. Не си вдига телефона, не е комуникативна, не отговаря на съобщения и писама, а като се добереш до нея по телефон ти държи нагъл тон и поведението и е буквално неадекватно за поста който заема. Тази жена на практика ръководи отдел “Туризъм” или там каквото е в Стария град. Предлагам на Кмета след отстраняването на DJ-я да помисли и за въпросната нещастна женица, както и клоуна Грозев. Г-н Димитров, ако си подбирате екипите … почвайте наред да се освобождавате от тези, които ви срамят и позорят.

 2. Явно очаквате Кмета да назначава всеки в Пловдив и назначените ресорни изпълнители,да нямат позиция. Това е демокрация, Кмета,да познава всеки назначен и да одобрява назначението.. Сигурно Кмета трябва да одобри и назначи преподавателите в школите по читалищата.. Или футболистите във футболния отбор. Това е нивото на културните институции.

 3. Здравко голям мъж излезна някакъв където цяла София го цели с камани да не го види те е хванал за топките Браво кмета 😂

 4. Като гледам и авторката няма опит в писането на статии, но и нея някой я е турнал, ‘щото по-подходящ няма.

  1. "АННА" от висотата на ЗАПЛАТЕН PR ли високомери Анннчето? каза:

   Колко е радос’но, че напират Таланти далеч превъзхождащи най-изявения пловдивски публицист:
   “…авторката няма опит в писането на статии, но и нея някой я е турнал…” Ето така се развива Градът от разбирачи, разбиратели и мощняци с елегантни надписи по тениските им.

   Анннче, какиното, лесно кметуваха Другарите в епохата на Иб. ПАНЕВ и на Хр. МИШЕВ, когато по радиоточката населението от ПОСЛУШНИЦИ слушкаше какво му спускат ототгоре и ‘зпълняваше, и чукча-читатель в стенвес’ника каквото чете не смееше гък да каже.

   Чукча-писатель ВЪЗРАЗЯВА в наши дни, ето като тебе, мила!

   ВЕЧЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ НЕГРАМОТНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ С “ПРАВ СИ, ШЕФЕ!” ЕДНИ ПОЛУГРАМОТНИ PR-ове кат’ наша сладурана “Аннна”

   ((По коя банкова сметка да ти преведем бакшишчето, кака?))

   1. Опитната в словоблудството “АННННА” бихме се втурнали масово да я четемЕ и да се поучаваме – за което требе да ни посочи на кое адресче пишка? А де?

 5. Какъв Стар град, какви 5 лева? Нищ о не остана в тоя град и нико й не го е грижа…

  1. Като не ви интересува, що не си мълчите. Оставете да говорят тези, които проявяват интерес. Много удобно безхаберие е вашето….

   1. Я по-добре си мълчете щом не успявате да вдянете просто искрено изказване на ЗАГРИЖЕНОСТ че в Града не останаха ценности и властелините НЕХАЯТ.

    Голямо “хаберие” показва Анонимният, а не БЕЗХАБЕРИЕ, ясно?

 6. Сефте! Здравко Зикич кога ли пък е бил запознат с нещо случващо се в града. Абсолютно перде и фигурант!

  1. Четем в съседния репорт, какво че баскетБОЛНИЯТ ни кЛет бил “ПОИСКАЛ” уволнение на Сановника от ЯСЛАТА на СелСъвето.

   А?

   ПОЖЕЛАЛ? Що за кЛет е тоа, бе майни? Как така: “…има човек, който отговаря за назначенията…” ЗИКО НЕ ОТГОВАРЯЛ ЗА НИЩО ЛИ?

   АМИ Я ‘ЗЕМИ ДА ПОДАДЕШ ЕДНА ОСТАВЧИЦА ДА ТИ ОЛЕКНЕ ЦАРСКАТА КОРОНА В ЗАСЛУЖЕН ОТДИХ = НАЛИ УСПЯ ДА СИ ЛЕПНЕШ И ТИ ПОРТРЕТА НА СТЕНАТА В РАМКА И СТЪКЛО ДО ДРУГИТЕ МУТРИ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.