“Кметът Димитров, Гергов и интересното “Не знам”…”

Актуално Гласове Новини Политика

Продажбите на имоти от “Пълдин Туринвест” стартират в началото на мандата на кмета Здравко Димитров. Той обаче твърди, че не знае за тях. Лично аз намирам това твърдение за нелепо, казва общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова

Общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова направи видео коментар по повод разследването на Под тепето за случващото се в „Пълдин Туринвест” и разкритието ни, че вече четири имоти от смесеното дружество, в което общината има 25 процента дялово участие, са били продадени. Старейшините от дясната формация са сред единиците политически фигури, които коментират казуса и се обръщат към новия кмет да предприеме нещо.

„ Имотите са продадени на безценица и то, както разбираме, на близки нему хора. Това са имоти, които са били собственост на Община Пловдив, които тя е внесла в дружеството „Пълдин Туринвест” срещу акции. Тоест, общината е акционер в това дружество, заедно с фирма на Гергов, която пък държи основния пакет акции. Продажбите на тези имоти стартират в началото на мандата на кмета Здравко Димитров. Той обаче твърди, че не знае за тях. Лично аз намирам това твърдение за нелепо. И ето защо: за да може който и да е да продаде какъвто и да е имот той трябва да има данъчна оценка за имота. Тук светва първата лампичка в администрацията на кмета. После постъпва в отдел „Местни данъци и такси”- данъкът от придобиване на имота. Тук светва втората лампичка. А накрая постъпва и уведомление от имотния регистър, с което уведомяват администрацията, че е сменен собственикът. И така светва третата лампичка. По-светло от това няма накъде”, заявява Веселина Александрова.

„ За мен е очевидно, че управлението на ГЕРБ в Пловдив е в колаборация с председателя на БСП в Пловдив Георги Гергов. Тук е редно да кажа, че предметът на дейност на „Пълдин Туринвест” е туристическа дейност и възстановяване на сградния фонд на Стария Пловдив. Тоест, би следвало, имотите, които са внесени от общината, да служат именно за тези цели”, допълва тя.

И припомня, че Гергов в коментар пред Под тепето казва, че продава имоти от „Пълдин Туринвест”, за да строи складове.

„Длъжна съм да призова кмета да ангажира целия юридически капацитет на общината и да спре загубите за града ни, които не са дори само финансови”, завършва общинският съветник от Демократична България.

Очаквайте подробности по темата

Споделете ни във:

1 коментар за ““Кметът Димитров, Гергов и интересното “Не знам”…”

  1. Айляк, МАЙНИ!
    Заспал Муйко В СЛАМАТА!
    Хем ДРЕВЕН, пък ВЕЧЕН
    (кис-кис: РИМ, ВЕЧНИЯТ ГРАД = Roma Citta Eterna ряпа да … нали?)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.