Кметът: Ако не вземем кредит, тогава трябва да вдигнем данъците, за да правим инфраструктурни проекти

Актуално Власт Гласове Градът Новини
Здравко Димитров

Пловдив има нужда от кръстовища на 2 нива

“Ние тука с боричкания, с хитрини не правим нищо”, коментира темата за дългосрочния общински дълг Здравко Димитров

Ще се вдигнат данъците ако не се тегли кредит. Това заяви кметът на Община Пловдив Здравко Димитров днес в отговор на журналистически въпрос от къде ще се вземат средства за пробива до Водната палата.

Припомняме, че в началото на седмицата градоначалникът заяви, че до края на мандата си ще направи ам кръстовище на две нива и ако е ноеобходима щи го финансира от общинския бюджет.

“Снощи четох, че не бивало да се разделя Пловдив. Марица го е разделила. Пловдив са го избрали преди 6000 години да бъде на това място.

Това е неизбежно. На Пловдив му трябват кръстовища на две нива като в София. Там, въпреки че имат метро си направиха кръстовища на две нива и им олекна движенеито. Направиха си и Околовръстно – Южна и Северна тангенти, а ние тука с боричкания, с хитрини не правим нищо,” коментира кметът.

Той е категоричен, че това предстои да се случи и отново посочи, че за да може централната градска част ще стане пешеходна, то трябва да бъде изкарано автомобилното движене извън града.

“Няма да спра да го казвам. Тези неща трябва да се направят. Тогава да се вдигнат данъците. А не като се тегли кредита и да се вдигнат. Не, ще се вдигнат данъците, ако не се тегли кредит за инфраструктурни проекти.”

Някои градове вече си взеха парите, а ние тука с боричкания, с хитрини не правим нищо, коментира още темата за дългосрочния общински дълг Здравко Димитров.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Кметът: Ако не вземем кредит, тогава трябва да вдигнем данъците, за да правим инфраструктурни проекти

  1. Взимането на заем, също води до вдигане на данъци. Тук не влизат предишните заеми, които също трябва да се изплащат. Разбирам усилието да се представи града , като проспериращ и успешен, но това не става със заеми!

  2. Здравко е предател! В това интервю доказа, че НЕ МИСЛИ за Пловдив. Не бил говорил с военните за договорените вече 16 декара и да настоява да бъдат прехвърлени (камоли за още за осъществяване на проектите за Гладно поле) и повтаря мантрите на Шкембе войвода, че безплатното било свършило. ПОЗОР! Пълен провал е тоя катил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.