АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът за пробива под Водната палата: Защо трябва да се откажа?

Не е ясно кога ще стартира проектът за пробива под Водната палата. Това стана ясно от изявление на кмета Здравко Димитров днес. Той подчерта, че гражданите ще бъдат предварително уведомени за деня на първата копка, която очевидно няма да се случи преди края на този месец.

„Това ще е хубаво нещо за Пловдив. Защо трябва да се откажа?”, подскочи градоначалникът, видимо изнервен на журналистически въпрос, дали не се е отказал от реализирането на така спорния проект. Не е ясно още дали той ще бъде предварително показан на пловдивчани. До този момент проектът не е представен дори пред Обществения съвет, който би следвало да съблюдава как се харчат средствата от многомилионния заем, теглен от общината, с част от които ще се прави и пробивът.

„Нима искате да има задръствания? Хората да губят време? Да се замърсява въздуха? Нерви да хабят? Да закъсняват за работа? Това ли искате?”, зададе контра въпроси Димитров.

Той добави, че реализирането на проекта ще започне в най-скоро време. Уточни, че зам.-кметът Пламен Райчев е в болнични, което вероятно е причина за отлагането на старта на строителството.

„Към всеки един проект има „За”, има и „Против”. За почистването на Марица някой го интересуват птичките, мен ме интересуват хората. Защото като стане наводнение, птичките ще излетят, ама хората си оставаме тук. Намерихме пари, спряха ни, сега пак опитваме. Отговорността е моя. И за тютюневия склад ако падне пак отговорността е моя. Три пъти го спират. Не дай си боже стане нещо и падне, ще отиде до другото платно на „Христо Ботев”. И тогава пак ще се съберете ще кажете „Защо не предприехте нужните мерки? Същото е и с река Марица. Винаги има „За” и „Против”“, коментира разпалено Здравко Димитров.

Днес той откри нов линеен ускорител в КОЦ- Пловдив.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. На тия хора как им хрумват тия гениални идеи, не знам тоя аутокат от 2011 кой го е рисувал ама ако затворят колелото на водната палата ноември значи до август няма да има път там, демееек ще си копувам кану и ще преплувам марица щото ще е по бързо в час пик.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина