АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът не знае дали в Пловдив ще се проведе шествие на Безсмъртния полк

Кметът на Пловдив Здравко Димитров не знае дали ще има шествие на Безсмъртния полк в града днес, по случай 9 май. Навръх Деня на Европа и Деня на победата, както се чества в Русия, по улиците под тепетата вероятно ще дефилират хора с руски и съветски знамена, а в 13 часа се очаква руският посланик Елеонора Митрофанова да се качи на паметника на Альоша на върха на Бунарджика.

И докато столичният кмет Йорданка Фандъкова забрани провеждането на проруското шествие по улиците на София, градоначалникът на Пловдив се оказа, че въобще не знае за подобно събитие.

Днес, по време на откриването на детски културен център за деца бежанци от ужаса на войната в Украйна и руската агресия там, попитан от журналисти дали е разрешил провеждането на шествие с руски и съветски знамена, Здравко Димитров се оказа неподготвен да отговори на въпроса.

„Нищо не съм разрешавал, но питайте Ставрев, той отговаря за тези работи”, отбеляза Зико.
Димитров не знаеше дали е подадено заявление в общината от организаторите на мероприятието и на подсказка от страна на пиарите му допълни, че режимът е уведомителен.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина