Каназирева: Проблемът в село Труд не е само от централата за биогаз (ВИДЕО)

Актуално Власт Новини Под лупа

“Всички институции ще излезем с единно решение и срокове по какъв начин ще започне работата по отстраняването на проблема”

Проблемът в село Труд не е само от централата за биогаз, това заяви областният управител Дани Каназирева, помолена да коментира 5-годишната сага на хората в Община Марица, които обявиха, че ще блокират Карловско шосе в четвъртък. Тя сподели, че вече е имала една среща в областна управа с директора на РИОСВ по въпросния казус и институциите били готови за действие.

Жители на Труд блокират Карловско шосе на протест в четвъртък

“Ще предложим нашето решение, защото за нас миризмата, която е основното оплакване на хората там, не е само от предприятието, което изградено. Има и други придружаващи фактори, които са причина за тази въпросната миризма,” коментира Каназирева, но не даде повече подробности кои са другите източници на обгазяването.

“Другата седмица ще направя среща с представители на всички държавни институции, включително Басейнова дирекция, община Марица, кмета на с. Труд и РИОСВ. Ще излезем с единно решение и срокове по какъв начин ще започне работата по отстраняването на проблема.”

Вижте още във видеото, след деветата минута.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.