Какво ново да очакваме в Капана през пролетта на 2022-а?

Актуално Вкусът на града Градът Живот Новини
Капана нови места Шафран
…и кои ли от новооткриващите се заведения ще се превърнат в любими места за посещение на посетителите на най-пъстрия квартал в Пловдив
Източник: Lost in Plovdiv

Слънцето все по-често ни се усмихва, дръвчетата и цветята цъфтят и всичко сякаш отново се събужда за живот. Такова е положението и в квартал Капана, където в няколко помещения забелязахме да кипи трескава дейност и вероятно подготовка по предстоящо откриване.

Кои ли от тях ще се превърнат в новите фаворити на посетителите!?

Къщата с крокодила на ъгъла на ул. Христо Дюкмеджиев и Алцеко

Миналата година тя бе изрисувана ефектно с графити и бързо се превърна в предпочитана локация за снимки и фотосесии. Съвсем скоро обаче, предстои да се обживи напълно и да изпълни улицата с още повече настроение.  Говори се, че това ще е „малкото братче“ на бирен бар Котка и мишка, но какво точно ще се предлага – предстои да разберем, надяваме се, съвсем скоро!

Saffron на ъгъла на ул. Златарска и Георги Бенковски

От няколко седмици мястото вече има име и табела. Според нашата информация ще е ресторант с интересно меню, просторни две зали за настаняване и с нетърпение очакваме вкусни предложения и ефектни чинии.

Магазинчето на Широкото и ъгъла с Евлоги Георгиев

Тук само от поглед още не е съвсем ясно какво ще се предлага, но по няколко оставени маси вътре, предполагаме, че ще е кафене . Любопитно е, че от другата страна на площадчето, в непосредствена близост до Бижуленд  също смениха дограмата на едно отдавна изоставено помещение. Може би и то се подготвя за някакъв тип заведение за хранене или пък… ще ни изненада ателието на някой майстор-занаятчия.

Ул. Братя Пулеви

На „Тихата уличка“, както често я наричат, се очаква заведенията да се увеличат поне още с две. Знаем за намерения за отваряне на нов ресторант, както и още един коктейл-бар, но все още очакваме кога и какво ще се случи.

Ремонт на сградата, в която се помещаваше Зелената библиотека, също тече от месец-два, но там знаем, че те отново ще се завърнат, когато майсторите приключат.

Вероятно тепърва ни очакват още много интересни изненади в любимия квартал, които дори и ние не подозираме, но пък това му е хубавото на Пловдив – постоянно се появяват нови и места и примамливи предложения!

Източник: Lost in Plovdiv

Споделете ни във:

1 коментар за “Какво ново да очакваме в Капана през пролетта на 2022-а?

  1. Скъпа Веси, такава дума “обживи” в българският книжовен език
    не ми е известно да съществува! Опитва Аш се да обогатяваш
    родният ни език,но недей диалектично! А вашият специалист
    по сградите, не зле да се позаинтересува, това жабешко зелено,
    което се “вапсва” т.е. боядисва за “Зелен бар” дали имат разрешение от паметниците на културата тъй-като загрознява ужасно квартала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.