Какво може да работи и какво не в извънредното положение

Актуално Живот Новини
Ограничителни мерки

Смекчиха ограниченията с промяна на заповедта на министъра на здравеопазването

Първоначалната заповед на здравния министър Кирил Ананиев за затваряне на всички търговски обекти без хранителните магазини, аптеките и дрогериите, създаде пълен хаос и в институциите, и сред представителите на малкия и среден бизнес. Общият знаменател, под който бяха поставени всички търговски обекти, направи така, че на практика трябваше да затворят бензиностанциите, банките, офисите на мобилните оператори и др. След снощното извънредното заседание на Министерски съвет заповедта бе актуализирана и детайлизирана.

Бойко Борисов обяви, че в молове ще работят само хранителните магазини. Отворени остават банковите и застрахователни клонове, бензиностанциите, а на ресторантите се разрешават доставки до адрес. След заседанието на кабинета ограниченията бяха смекчени до заведенията за хранене и развлечения.

Ето и заповедта на министър Ананиев в новия й вариант:

Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.