ГрадътНовини

Продължава дезинфекцията на съдовете за смет и пространствата около тях

Дезинфекцирането на контейнерите за смесен битов отпадък тип „бобър“ продължава по график, съобщи изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.

Той напомни, че обработката на съдовете с дезинфектант, която обикновено стартира през май, започна още тази седмица като превантивна мярка срещу опасността от разпространение на коронавируса.

Дезинфекцията се извършва от три екипа със специализирани автомобили. Ето графикът, по който те ще работят идната седмица:

Първият екип ще продължи работата в район „Централен“. На 16 и 17 март (понеделник и вторник) ще дезинфекцира съдовете за смет в зоната между бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. „Христо Ботев“, източната страна на бул. „Руски“ и бул. „Марица-юг“, а на 18, 19 и 20 март (сряда, четвъртък и петък) – „бобрите“, разположени между  бул. „Христо Ботев“, западната страна на бул. „Руски“, бул. „Марица-юг“ и източната част от бул. „Копривщица“.

На 16 и 17 март (понеделник и вторник) вторият екип ще завърши дезинфекцията в район „Източен“, а на  18, 19 и 20 март (сряда, четвъртък и петък) ще работи в район „Тракия“.

В продължение на цялата работна седмица от 16 до 20 март (от понеделник до петък) третият екип ще обработва с дезинфектант контейнерите в район „Южен“.

Екипите се движат със сметовозите и извършват дезинфекцията веднага след изпразването на съдовете от събрания в тях отпадък. По нареждане на Николай Георгиев се обработват и възможно най-големи пространства около тях. Съдовете тип „лодка“ и евентуалните нерегламентирани сметища, както и бетонните кошчета за отпадъци също се дезинфекцират с прилежащите зони.

Използаният препарат сетридин е безопасен за хората и животните.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина