Какво да правим в Пловдив (16.07 – 22.07)

Актуално Живот Новини

Тази седмица в Пловдив ще се наслаждаваме на градски фестивал и хубава музика

16 юли

„Духовно присъствие“ изложба живопис на Петър Пиронков

Експресивна живопис в големи формати ще покаже на пловдивската публика Петър Пиронков – творец със запазено място в българското изкуство. Седем години след последната си изява в Градска художествена галерия – Пловдив художникът избира простора на Изложбена зала „2019“ (ул. „Гладстон“ 32), което ще изпълни с „Духовно присъствие“ от 16 юли до 20 август. Изложбата му включва повече от 70 творби маслена живопис, които дават цялостна представа както за основните теми, владеещи трайно мислите и сърцето на артиста, така и за неговия силно въздействащия живописен подход.

Изложбена зала „2019“

18:00  часа

Градски фестивал Street Food & Music Festival

Концепцията на фестивала е в рамките на 3 дни да представи различни жанрове на градските изкуства, като на сцената, в рамките на събитието ще бъдат представени: музика на живо – концерти на български артисти, комедийна шоу програма и отделно дневни работилници и демонстрации, както и занимания за най-малките посетители. Гамата от изкуства привлича широка публика, която да прекара своето време в споделеното публично пространство.

Специалната фестивална инфраструктура, която посреща посетители на площад „Централен“, включва сцена, зони за различните изкуства и зона за храна и напитки.

Пълната фестивална програмата следете тук: plovdiv.streetfoodfest.bg

Площад Централен

16 – 18 юли 2021 г.

Ostroto party

Петък в бара се завръща Хила за едно остро парти. Заповядайте да се забавлявате!

Бар Пощата

20:00 – 02:00 часа

VAROLA at BALLY CLUB

Петък зад пулта ще застане Varola, в чиято селекция ще чуете мелодичен и ритмичен deep/tech с дълбоки бас линии, преминаващ през динамичен groovy tech, понякога с испански и ориенталски елементи, достигащ до underground и tech house звучене.

Bally Club

21:00 – 03:00 часа

17 юли

Моята звездна приказка

“Моята звездна приказка” е късометражен филм за Планетариума в Смолян и хората посветили живота си на тази значима институция.

Сюжетът на филма е построен през историите на настоящия му ръководител – Марияна Хаджигенчева и Теменужка Начева- първият директор на Планетариума.

Кратка история за Космоса, мимолетността на човешкия живот и връзката между човека и машината.

След прожекцията ще има среща дискусия с екипа на филма в съседния клуб Фарго.

Екип:

Андрей Христозов – режисьор, монтажист и композитор

Стефан Димов – оператор и постпродукция

Борис Зафиров – интервюиращ, организатор терен

Проектът е осъществен по програма „Творчески инициативи” на Национален фонд култура.

Lucky Дом на киното

18:30 часа

Акага на Сцена 2 на БезистенЪ

Тази година група Акага празнува 30 години заедно. Във връзка с юбилея на 17.07 групата ще представи своите най известни песни и инструментални композиции в духа на Фънк Денс и Реге.

Вход: 20 лева

Сцена 2 на БезистенЪ

21:00 часа

NINO BG at BALLY CLUB

Тази събота резидентът на Bally Club – NINO BG отново ще застане зад пулта. Годините, прекарани в изучаване на музиката, помагат на Nino BG бързо да развие своя талант, изграждайки своя стил върху основата на дълбоките бас линии, мелодичен дийп и прогресив хаус.

Bally Club

21:00 – 03:00 часа

18 юли

Европейска миля с Free Plovdiv Tour

Европейската миля е международна инициатива, целяща да предизвика по-редовно движение в ежедневието на хората.
Избраното разстояние от 1 миля (1.6км) е постижима цел за малки и големи, а всяка пробягана или обходена миля може да бъде дарена на сайта на инициативата – europeanmile.com. Дарявайки милята си, вие подкрепяте социално значима кауза, която е различна за всяка държава. В България European Mile ще подкрепи инициативата Stop Cancer / Да Спрем Рака и Детската Клиниката по клинична хематология.

Free Plovdiv Tour и BG Бъди активен ви канят на безплатна пешеходна обиколка на български език с лицензиран гид. Турът ще се проведе на 18.07.2021 от 11ч. със сборен пункт сградата на Община Пловдив (площад „Стефан Стамболов“ 1). Заедно ще научим интересни неща за града, ще се разходим 2 мили и ще дарим обходеното разстояние за всеки, присъединил се към тура.
Можете да правите дарения за Детската онкохематология по всяко време по следната банкова сметка:
Търговска Банка Д АД
IBAN: BG45 DEMI 92401 000 277 037
BIC: DEMIBGSF
Сдружение СПРИ РАКА
#FindYourMile

Площад „Стефан Стамболов“ 1

11:00 часа

Всички подбрани събития, които си заслужава да посетите, вижте в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.