АктуалноБългариявашите снимкиЖивотЗабавлениеНовини

Как да си направим готини снимки у дома?

Стоенето продължително време вкъщи определно не действа добре на креативността на нито един човек на изкуството. Особено за любителите на фотографиите, които намират истинско вдъхновение в заобикалящия ги свят, си е истинско предизвикателство да  измислят нови идеи за фотография на закрито. Днес обаче, екипът на Mall Plovdiv щв ви дойде на помощ, за да докаже, че професионалното студио не е единственото място за постигане на невероятни снимки. Ние събрахме за всички ентусиасти няколко предложения за интересни кадри, които може да използвате още сега, в комфорта на собствения си дом. Не е необходимо дори специално оборудване, просто се развихрете с мобилния си телефон в ръка и се впуснете в необичайни фотопроекти.

Снимки на храна

Положението в момента е такова, че неизменно прекарваме доста време в кухнята. Обичаме да експериментираме с рецепти, а защо да не съчетаем и да поиграем малко и с настройките на камерата си!? Не се нуждаете от професионално оборудване, за да снимате храна, нито е необходимо да сте истинския Гордън Рамзи, за да създавате атрактивни ястия.

Потърсете си реквизит от вашата кухня, за да направите фотографиите с храна да изглеждат още по-апетитно. Хубава дървена дъска за рязане,няколко качествени ножа, пресни плодове или зеленчуци и каквото още се сетите!

Най-хубавата част на снимките с храни е, че след като приключите, можете да се наградите с нещо много вкусно.

Отвътре, гледайки навън

Едно много просто нещо, което можете да снимате у дома при лошо време, е сняг, дъжд или конденза на прозорците ви. Застането възможно най-близко до стъклото и използвайте плитка дълбочина на полето, за да извадите фона от фокуса, след което потърсете интересни фигури на прозореца.

Не пренебрегвайте фона, въпреки че е разфокусиран. В дни със сняг, потърсете пръски цвят. Снимайте в различни часове на денонощието, за да използвате и светлината на уличните и градските светлини, които да добавят „игриви” сенки. В случай ще имате щори, поиграйте си и с различната им степен за пропускане на светлината. Това ще допринесе за по-голяма дълбочина на кадрите ви.

Предмети върху маса/поднос

Много от нас имат красиви сервизи за хранене, бижута или часовници. Погледнете ги отблизо и ще откриете всякакви фотографски възможности. От изискания дизайн на часовника, до ултрамодерния детайл в смартфона, макросвятът е в изобилие у дома.

За по-ярко осветление, използвайте домакински лампи. Някои предмети вкъщи пък могат да създават повърхности, от които да снимате. Огледалата, кухненските плотове, дори холните маси са интересни места, върху които да поставите обекта си. Отново си поиграйте и с допълнителния ревизит. Всякакви хващащи окото артикули са отлично допълнение.

Селфи

И закъде без любимото ни селфи? Дори и да не сте на някаква супер фенси локация, винаги може да подберете подходящ фон, за да покажете най-доброто от себе си. Разбра се, първо най-важно е да изберете перфектната поза. А след като сте решили да заснемете левия или десния си профил, опитайте се нещата да изглеждат максимално естествено. Потърсете си източник на светлина, като в случай че използвате естествена, застанете с лице към прозореца. Уверете се, че лицето ви не е твърде близо до камерата. Добър вариант е и да застанете близо до стъклото и да използвате тънко перде, с което да пречупите светлината.

Цветя/растения

Може и да е прекалено рано да се отправите към градинката пред вкъщи, за да търсите красиви цветове за снимане, но все пак и букетите са опция. Те също така са и прекрасен реквизит, който да разнообразява останалите ви кадри.

Боке ефект с коледни лампички

Не прибирайте тези малки LED светлини, защото те са перфектен начин да добавите интересен ефект на кадрите си. Снимайте с функцията боке или портрет на телефона си. Подходящо е както за селфи фотографии, така и за такива на предмети и продукти.

А какви са вашите трикчета, с които ви се получават красиви снимки на закрито?

Източник: mallplovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина