Извършителите на убийството зад Джумаята и жертвата им били другари по чашка

Актуално Гласове Градът Криминале Новини

Побоят над починалия 55-годишен мъж зад Джумая джамия е продължил няколко минути. Жертвата е получила множество леки телесни увреждания в следствие на насените удари от двамата извършители, както и тежка черепно-мозъчна травма, която е причинила смъртта му. Това съобщи Галин Гавраилов от Окръжна прокуратура преди минути.

Вероятно свидетели на случилото се са множество хора, тъй като по време на инцидента района е бил изключително оживен.

„Извършителите на деянието са задържани. Двама мъже, на 43 и 45 години. Повдига им се обвинение за това, че в съучастие умишлено са причинили смъртта на пострадалия. И двамата са осъждани многократно, като единият е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Задържани са за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор“, каза Гавраилов.

Той допълни, че причината за смъртта ще бъде категорично установена след изготвянето на назначената тройно съдебно-медицинска експертиза. По предварителни данни от аутопсията леталният край е настъпил именно заради тежка черепно-мозъчна травма.

Извършителите не са бездомници, каквато информация се появи в някои медии. Жертвата обаче е човек без покрив над главата. Тримата са другари по чашка, които почти всяка вечер консумират заедно алкохол в районна на градинката зад Джумаята и стълбите, на които се е случил побоят. От два дни пострадалият е бил приютен в дома на един от извършителите.

„В момента се изяснява каква е причината за самия скандал. Имаме насока, свързана с предходен инцидент“, допълни Гавраилов.

Той отказа да коментира контрола на обществения ред в тази зона в тъмните часове, когато там се събират много хора. А някои от тях с профила на извършителите.

 

 

Споделете ни във:

1 thought on “Извършителите на убийството зад Джумаята и жертвата им били другари по чашка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.