АктуалноГласовеГрадътЗелен градИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Изоставеният Пловдив: Сметище ли е река Марица?

„Сметище ли е зеленият пояс около река Марица?“.

Този въпрос напълно резонно задава читател на Под тепето в сигнал, в който показва отвратителни гледки от изоставената от общината“ зелена зона от северната страна на реката.

Гледката е от парка между мостовете на Герджика и УХТ. Авторът на сигнала е категоричен, че той не е чистен в последните пет дни. Кошчетата са препълнени, а заради това боклуци се въргалят навсякъде. Отговорност за грижата за зелените площи носи общинското предприятие „Градини и паркове“.

„Хората се стараят да поддържат чисто, но просто няма къде да изхвърлят сметта си. Да, има и несъзнателни граждани, които замърсяват, но така е по целия свят. Разликата е, че тук няма кой да почисти“, коментира авторът на сигнала.

Трагично е положението в района на изградената със средства от проекта Европейска столица на културата дървена конструкция, която се превърна в любимо място за семейства с деца и младежи. Всичко около нея е осеяно с всякакви боклуци. Същото се отнася и за много от пейките в зоната.

„Не разбираме има ли общината грижа към чистотата на града и зелените му зони, или да се оправяме пак сами като се инициираме на отряди, за да чистим всеки ден. Но така ще откажем да плащаме данъци“, допълва авторът на сигнала до Под тепето.

„Каква е гледката в коритото на Марица? Там пък е истинска катастрофа“, добавя жителят на Кършияка.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Напълно съм съгласна с Вас. Мога да кажа същото и за улица Брезовска. По план трябва да се чисти три пъти в седмицата, но се помита тук -там един път.
    След многобройни обаждания в Чистота, вече не ми обръщат внимание

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина