Изградиха барикади от палети на булеварда пред панаира

Актуално Гласове Новини Под ножа

Протестиращите организираха палатков лагер на пътното платно, кръстиха го “Панаирен мост”

Барикади от палети и ползвани автомобилни гуми изградиха протестиращите на булеварда пред Международен панаир- Пловдив. Очевидно организаторите на днешното шествие са били подготвени за развръзката тази вечер, тъй като палетите и гумите се появиха, изненадващо дори за мнозина участници в недоволството, сякаш от нищото. Бяха разтоварени от бял бус с пловдивска регистрация, който е бил предварително натоварен за целта.

Едната палатка в началото на превземането първо на моста, а после на платната пред панаира в подхода към моста към Водната палата, вече е цял къмпинг. Опънаха се половин дузина палатки. Стъкми се тента. Поставиха се палетите и гумите. Докара се и пейки.

Бе докарана и мощна тонколона, която озвучава демонстрацията музикално, докато участниците в нея викат “Оставка”. На място е и проф. Минеков, който очевидно е двигател на организацията.

В същото време полицията все повече се отдръпва от епицентъра на събитията, за да не се стига до напрежение с протестиращите. Те, от своя страна, заявяват, че остават на булеварда тази нощ и барикадата ще е постоянна, до оставката на правителството. От тази вечер в Пловдив има нов къмпинг, този път се казва “Панаирен мост”, в унисон с “Орлов мост”.

В София си имат “Орлов мост”, ние си имаме “Панаирен”, над река Марица. Затова мястото на лагера е символично. Символично е поради още една причина- застанали сме между Ветко и Гергов”, каза адв. Атанас Костов.

До този момент полицаите стоят в страни и проверяват лични карти на участници в демонстрацията.

Очаква се утре движението в града да е силно затруднено от прекъснатата основна пътна артерия.

Споделете ни във:

8 коментара за “Изградиха барикади от палети на булеварда пред панаира

  1. Без да дойде някой отровен от Шопско обаче не става. В Пловдив обикновено пращат минеков, който се прави на пловдивчанин, сигурно за да го възприемат. Може пък да си мисли, че тук уважават фамилията им заради паметника на Съединението във формата на патка от баща му.

  2. Не може 20-30 комуниста да говорят от името на целия народ и всеки който не е съгласен с тяхното мнение да е провокатор. Както те искат тяхното мение да е чуто, така има и други хора с други убеждения. Ако имаш проблем с държавата си протестирай но не пре*вай съгражданите си. С тези блокади се пречи само и единствено на тях.

    1. За Маджо питай баш комуниста, член на БКП – Буда, сикаджийската мастия. С него са първи дружки.

    2. Протестът трябва да обхване всички села и градове! Иначе хунтата ще ни пороби години напред! Тук в Родопите обаче хората са наплашени от ГЕРБ и ДПС, мърморят, но не излизат на улицата! От това се възползват местните феодали и робовладелци новобогаташи!

  3. Пълни тъпанари. Събрали се шепа наркомани да препат на целия град. Като искат да пеотестират да го правят но да не ми пречат на мен да си стигна до работа.

  4. Идоотска история, дойде някакъв злобен и жаден за власт да ги подучи, и нашите надигнаха дзурла… Сега ще пречат на всички и ще се изживяват като активни борци. Идитска история

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.