Иван Петков: Членовете на БСП в Пловдив не приемат позицията на градското ръководството

Актуално Гласове Новини Под ножа

Ръководството на пловдивската структура е най-явната опозиция на Корнелия Нинова, смята бившият общински съветник

Вероятно, като Бойко Борисов, ще кажат как работят добре и ще си ходят с розовите очила, коментира Бебето ситуацията в Градския съвет

Бившият общински съветник от БСП и един от най-сериозните вътрешнопартийни критици на градския лидер Георги Гергов и обкръжението му- Иван Петков, коментира в кратко блиц интервю първите преки избори за председател на партията в историята й и резултатите от тях. Бебето твърдо застана зад кандидатурата на Корнелия Нинова в предизборната кампания и бе част от инициативния комитет в нейна подкрепа.

Какво подсказва резултатът от преките избори в БСП в Пловдив?

Въпреки че не бе премината границата от 50% плюс един глас, ясно се разбира различното мнение на масите и ръководството на Градски съвет, и в частност лицето Георги Гергов. Около 45% е активността, като 83% от гласувалите подкрепят Корнелия Нинова. Всичко е ясно. Ръководството на пловдивската структура е най-явната ѝ опозиция, а членовете на същата организация застават твърдо зад Нинова, т.е. членовете не приемат позицията на ръководството.

Нужно ли е градското ръководство да направи сериозен анализ на резултатите с оглед на това, че открито бойкотира лидера си в последните месеци?

Ще се изкарат победители. Това ми е ясно, но да кажеш, че си победил, защото не са отишли да гласуват по-голямата част и да изразят своя вот… Говорим не за демократичен принцип, а за мутренски маниер. За действие, подобно на тези, заради които хората са в момента на улицата. По мое мнение в някои райони умишлено не бяха организирани изборите по правилата, но това си остава на съвестта на организаторите. Сигурен съм, че ще има хора, които дори не се разбрали за гласуването.

Имаше ли данни за нарушения в изборния процес?

Мисля, че няма съществени нарушения. Вероятно има моментни, единични такива, но нищо сериозно. Имаше застъпници на Кирил Добрев и Красимир Янков. Знам, че са подавали сигнали, но нямам информация какви са те. Но да си застъпник за някого и да не си дадеш гласа, най-малкото за личността, на която си застъпник, е меко казано срамно, т.е. имаш цел да не се случи вотът. Да бойкотираш най-демократичното право – не го разбирам. Всеки сам си носи кръста за своите решения.

Какво очакваш да се случи в партията от тук нататък?

На национално ниво да се разбере, че масите стоят зад действията на Корнелия Нинова и не одобряват опонентите ѝ и техните методи. На местно ниво, предполагам, ще чакат да отшуми. Може да изкарат някаква декларация относно тяхната сила или нещо от този сорт. Но дали ще си направят изводите и най-сетне ще разберат, че не ги приемат? Вероятно, като Бойко Борисов, ще кажат как работят добре и ще си ходят с розовите очила.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.