Ивайло Старибратов: Трябва колкото се може по-малко да ограничаваме децата в ходенето на училище

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

„Надявам се, че новият парламент ще бъде доста по-мъдър и диалогичен. Най-важното е почти веднага да се състави правителство”, каза пред Под тепето кандидатът за народен представител от Демократична България Ивайло Старибратов. Емблематичният директор на Математическата гимназия бе част от кратко просъществувалите 45-ти и 46-ти парламент, като в последния бе заместник-председател на постоянната парламентарна комисия по образование и наука. Именно образованието е тема №1 на дългогодишния ръководител на едно от най-престижните училища в страната.

„Трябва много внимателно да се подхожда със системата на образованието, защото тя е изключително чувствителна. Задължително трябва да тестваме на входа децата, за да можем да осигурим една добра среда и колкото се може по-малко да ги ограничаваме в ходенето на училище”, коментира Старибратов по повод новите мерки заради поредната Ковид вълна, възможностите за завръщането на учениците в клас и зелените сертификати за учителите.

„ Този начин на дистанционно обучение не е най-добрият. Особено за малките. Трябва да бъде само в изключителни случаи, защото те започват да губят своята емоционална интелигентност, да губят връзката със социалната среда, която създава училището. Колкото до това дали да има зелен сертификат или няма, лично смятам, че трябва да се намери начин, по който да осъществим влизането в училището, запазвайки животът и здравето на децата, а и на родителите”, смята кандидатът на народен представител от пловдивската листа на Демократична България.

Чуйте какво казва Ивайло Старибратов за неотложните реформи в сферата на образованието, за умния град, за дигитализацията, за иновациите и бизнеса, във видео интервюто с него:

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.