АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниОбщина Пловдив

Има ли решение проблемът с високата скорост по Руски?

Пловдивчани настояват Общината да поеме отговорност за опазване на живота на гражданите, като направи усилия в посока решаването на проблема с високата скорост по бул. „Руски“, в зоната, в която Рейндж Роувъра се разцепи на два след полет на шофьора с около 150 километра час. В следствие на ужасяващата катастрофа загинаха двама младежи, а други двама са в болница с тежки травми и неясни на този етап последици от случилото се.

В сигнал до Под тепето пловдивчанин препраща писмото, което е пратил на градските власти, с искане да бъдат направени изкуствени неравности на пешеходната пътека, която е продължение на ул. „Ген. Данаил Николаев“ и пресича бул. „Руски“.

Ето какво пише пловдивчанинът:

“ Тъй като няма достъп до данните на МВР за инциденти в този участък, ще цитирам само няколко от последните години, които могат да се намерят в медиите:

1 жертва. Кръстовището на бул. „Шести септември“ и бул. „Руски“. Шофьор идващ от гарата с превишена скорост не спира на червен светофар и убива пресичащ мъж. 2019г.

3 жертви, 1 тежко пострадал. Кръстовище ул. „Ген. Данаил Николаев“ и бул. „Руски“. Превишена скорост. Шофьорът отнася и спирка на градския транспорт. 2016г.

2 жертви, 3 тежко пострадали. Кръстовище бул. „Шести септември“ и бул. „Руски“. Шофьор идващ от гарата, превишена скорост.

1 тежко пострадал. Кръстовище ул. „Волга“ и бул. „Руски“, превишена скорост, 16 годишно момиче блъснато на пешеходна пътека.

На мястото в момента има светофар, който свети жълто. Поставянето му е струвало 764 000 лв. След последния инцидент от ОП „Организация на транспорта“ смята, че поставянето на изкуствени неравности нямало да реши проблемите на участъка. Трябвало камера за скорост. Аз нямам нужната експертиза, но каква е логиката, ако повечето инциденти се случват след груби нарушения на правилата за движение, които носят сериозни санкции, такава мярка да помогне да се спасят човешки животи? Колко от жертвите можеха да бъдат избегнати, ако съществуваха такива неравности, които да налагат преминавате им с 20км/ч?“, пита подателят на сигнала.

„Уважаеми служители на общинската администрация, във вас са нужните инструменти и инициатива да направите сигурна среда за гражданите. На вашата съвест ще тежат всички хора, които тепърва ще пострадат на това и други проблемни места из града. Знам, че е много лесно да се прехвърли отговорността на властта на друго ниво и да се успокоявате, че не от вас зависи. Ако някой ден погледнете назад достатъчно честно, ще можете ли да живеете спокойно, знаейки, че сте предпочели собственото си удобство пред здравето и живота на хората? Докато чакате пътна полиция да ви инсталира камери, държавата да си събира глобите или родителите да превъзпитат децата си, вашите съграждания умират във вашия град сега“, обръща се към градската управа пловдивчанинът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Решението е комплексно.Камери за скорост на всеки булевард.Високи глоби.Високи ефективни присъди. Другото е козметично замазване на проблема.

  2. Ама глупости, каква отговорност да поеме, като малки лекета, дрогирани карат с 200. После друг бил виновен.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина