Идея: Създават специални звена в „Градини и паркове” за ежедневна грижа за тепетата в града

Актуално Градът Живот Зелен град Новини

Тук е нужна ежедневна поддръжка. Длъжни сме да я осигурим, обясни на върха на Дановия хълм Веселин Козарев

Екипи на „Градини и паркове” се качиха на Сахат тепе, за да се погрижат за зелените площи около реставрираната и ремонтирана часовникова кула на върха. Освен санитарното почистване на саморасли треви и трънаци, бяха премахнати множество драсканици от скалите, освежиха  и алеите към паметника от 16-ти век. Директорът на общинското предприятие Веселин Козарев също бе на място. Там бе и кметът на район „Централен” Георги Стаменов, който бе поканен от Под тепето за видео разходка на Дановия хълм.

Районната администрация, с подкрепата на „Градини и паркове”, планира тази година да превърне тепето в далеч по- привлекателно място за посещение и рекреация. Ремонтът и реставрацията на часовниковата кула, изграждането на новото художествено осветление и облагородяването на зоната около нея са само първата стъпка в тази посока. Георги Стаменов разкри, че се върви в посока възстановяването на изградената преди много години система от водоскоци на хълма, както и на всички занемарени в момента алеи и стълпи по него. Планира се още поставяне на нови осветителни тела и монтирането на над 50 камери по цялото природно образование (очаквайте подробности за плановете на район „Централен” за Дановия хълм ).

Георги Стаменов показва телата за новото художествено осветление на часовниковата кула

Днес се разбра, че има идеи за създаване на специализиран екип на „Градини и паркове”, които да отговарят само за Сахат тепе. Същото важи и за другите градски тепета. Директорът на общинското предприятие мисли в тази посока, като за това ще поиска зелена светлина от Общинския съвет.

„Тук е нужно ежедневно присъствие, постоянна грижа и поддръжка. Длъжни сме да ги осигурим. Желанието ми е на хълмовете всеки ден да има специално звено от предприятието, което да поддържа зелените площи, да се грижи за изградената паркова инфраструктура”, обясни Веселин Козарев.

Споделете ни във:

1 коментар за “Идея: Създават специални звена в „Градини и паркове” за ежедневна грижа за тепетата в града

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.