Христо Иванов влиза в парламента от София, Ивайло Старибратов става депутат

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Водачът на листата на Демократична България в Пловдив Христо Иванов ще влезе в парламента от София. Това стана ясно след снощния Национален съвет на обединението. С това Иванов отваря мястото за третия в листата Ивайло Старибратов, който заедно с Манол Пейков ще представят Пловдив в 45-ото Народно събрание. Националният съвет с пълно единодушие взима решение Старибратов да стане народен представител.

Бившият директор на Математическата гимназия и настоящ доцентът от катедра „Компютърни технологии” към Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет бе представител на гражданска квота в листата на коалицията. Той е ръководител на Катедра „Методика на обучението и квалификацията“ към Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти във висшето училище. В продължение на 13 години бе директор на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“, през които училището затвърди лидерските си позиции на образователна институция от най-високо ниво. Председател е на пловдивската секция на Съюза на математиците в България. Член е и на УС на ИКТ клъстер Пловдив. Старибратов има над 60 публикации в научни списания и за научни конференции. Автор е на два учебника, 6 сборника, 5 методически ръководства и една монография. Създател е на ежегодните турнири по математика и информатика в календара на МОН и СМБ – „Румен Грозданов” и „Димо Малешков”. Председател е на Националната комисия за провеждане на националните състезания и олимпиади по математика – младша възраст.

По време на предизборната кампания Старибратов заяви в интервю в студиото “В Капана” на Под тепето категорично, че влиза в политиката като експерт с идеи, които е крайно време да се реализират – структурни реформи в средното образование, нови наредби за приобщаващото и нов закон за професионалното образование в съответствие с динамиката на пазара на труда. Според него трябва да бъдат създадени изцяло нови структури във водещи професионални направления.

„Промените в Закона за предучилищното и училищното образование наложиха едно много добро нещо – едносменния режим, но без това да е финансово подкрепено. Оттук нататък всяка законодателна промяна е необходимо да бъде финансово обезпечена, в противен случай обричаме на провал нововъведенията“, коментира Старибратов. Той е категоричен, че трябва да се работи по-динамично за развитието на технологични центрове, съвместно със средно и висше образование и бизнес; да се подобри инфраструктурата на училищата – нови сгради, спортни съоръжения и зали към учебните заведения.

„Науката и дигиталните технологии трябва да са в подкрепа на бизнеса чрез съвременно законодателство, финансово подкрепящо икономическите зони и иновативните хъбове към тях“, смята още Ивайло Старибратов.

” Поздравления на Манол Пейков и Ивайло Старибратов. Пловдив ще бъде достойно представен в следващия парламент от две лица, които няма да се огънат и ще отстояват общия ни интерес.  Поздравления и благодарности на Владимир Славенски, който имаше смелостта да застане с лицето си и да търси доверие от гражданите на Пловдив. Резултат на Влади е най-малко достоен и събраното до момента доверие е добро начало на вярвам дългия му и успешен политически път. Благодарности дължа и на цялото градско ръководство на ДСБ, което имаше мъдростта да застане единно в трудна ситуация и да преминем през тези нелеки избори. Благодарности и поздравления на лидерите на Демократична България Атанас Атанасов, Христо Иванов, Влади Панев и Борислав Сандов. Фактът, че коалицията остана единна до последно, е преди всичко знак за възможна бъдеща консолидация и затвърждаване на единния ни политически съюз.
Поклон и на всички активисти в щаба и колегите от Да, Пловдив, без които този резултат нямаше да е възможен.
И сега най-важното. В кампанията давахме обещания, които сега трябва да прогоним и изпълним”, написа във Фейсбук общинският съветник от обединението и градски лидер на ДСБ Йордан Иванов.

Споделете ни във:

2 коментара за “Христо Иванов влиза в парламента от София, Ивайло Старибратов става депутат

  1. Старибратов е един прекрасен учител и директор. При него гимнадията беше елитно училище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.