Христо Иванов: Лидерски дебат очевидно няма да има нито в Пловдив, нито в София, нито никъде

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

ДПС ескалира своята наглост, заяви водачът на листата на Демократична България в Пловдив

„Лидерски дебат очевидно няма да има нито в Пловдив, нито в София, нито никъде”, заяви водачът на листата на Демократична България в Пловдив Христо Иванов днес. Той и другият съпредседател на политическото обединение избраха именно града под тепетата в Деня на будителите,  да говорят за култура и образование.

„ Имаме работа с една политическа система, в която половината лидери не се появяват изобщо или го правят само на внимателно предварително организирани събития. Бягат от дебат, бягат от естествено общуване с журналисти и граждани. Това е положението. Докато не ги изметем всичките тези и не гласуваме за хората, които реално се държат като политици, ще имаме това”, коментира Христо Иванов липсата на лидерски дебат в кампанията.

„На два избора ни дадохте сериозна подкрепа. Мисля, че сега ще я получим отново. Основната задача на Демократична България в следващия парламент е на първо място да извадим държавата от тази тежка политическа криза, в която изпаднахме. Най-важното нещо за нас ще бъде стабилно мнозинство в следващия парламент, което да излъчи правителство, като в него не трябва да участват ГЕРБ и ДПС. За нас това е твърда червена линия”, заяви на центъра в Пловдив ген. Атанас Атанасов. „Ще работим за това в следващите години България да се превърне в най-доброто място за живеене на Балканите”, добави той.

„ Нужно е едно силно управление, което да зададе промяна с посока. Много хора говорят за промяната. Едни я продължават, други я почват, трети се опитват дори да я спрат, като ГЕРБ и ДПС. Но ние от Демократична България бяхме в тази промяна от самото начало. Някой даже казват, че ние я започнахме. Дайте ни доверие, за да можем да я доведем до резултат”, обърна се към избирателите водачът на листата в Пловдив Христо Иванов. „Искаме подкрепа, за да получим мандат. В предните два парламента не се състави правителство, защото ние не получихме мандат. Сега, ако ни дадете подкрепа така, че да бъдем мандатоносители, ние можем да ви гарантираме добро и амбициозно управление. Защото имаме екип. Той доказа как се прави отборна игра. А промяната е отборна игра”, допълни съпредседателят на ДБ.

Христо Иванов се спря и на дефилето на Делян Пеевски из кметски кабинети в последните десетина дни.

„ ДПС очевидно ескалира своята наглост. Демонстрира, че няма да се съобразява нито с общественото мнение в България, нито с това, което ни казват международните партньори. Защото Пеевски беше посочен като корумпирано лице от най-важния ни партньор в НАТО и гарант за нашата национална сигурност- САЩ. ДПС отговаря на това с ескалираща наглост. Очевидно е, че този човек държи много хора в зависимост. Обикаля, демонстрира своите близки отношения с тях, с което иска да ги завлече със себе си. И казва на цялата политическа класа, която в последните години знаем, че по един или друг начин се състои от хора, които са тежко зависими от него, че той няма да ги остави, да вземе да изчезне от политическата сцена и да взема книгата с вересиите със себе си. Размахват тази книга и казват „Аз помня, тук съм, да не си помислите, че са почнали нови времена”. Това прави Пеевски. Това е шантаж, неизговорен, към много хора в медиите, в съдебната власт, в службите, в регулаторите и на политически терен в много партии. И затова сме срещу това. Затова и нашият призив е нито глас за Пеевски, нито глас за ДПС”, подчерта Христо Иванов.

Споделете ни във:

1 thought on “Христо Иванов: Лидерски дебат очевидно няма да има нито в Пловдив, нито в София, нито никъде

  1. „…нито глас за Пеевски, нито глас за ДПС”

    = Е, как, всички гласове ли да идат за акад. проф. д-р ГЕРБджиков, кандидат-член на БАНда, итн?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.